60416  2. 11. 2015 18:07:50 - Orange

Velice nateklé a bolavé žíly v penisu

Dobrý den,
mám takový problém který mě velice znepokojuje. Asi před týdnem a půl jsem při masturbaci pocítil ostrou bolest a všimnul jsem si fialovo černé boule pod žaludem. Bolest přestala hned, ale okamžitě poté mi natekla taková ta velká, hlavní žila a pár ostatních. Pár dní jsem to nechal být jenom abych zjistil, že mi těch žil natéká víc a víc, především po erekci, pokud si stoupnu či sednu do dřepu. U urologa jsem byl když se začalo projevovat takové pálení/pocit horka. Panu doktoru jsem všechno pověděl, sotva mě ale nechával domluvit, prohlížel mě 10 vteřin, strčil mi prst do zadku, napsal antibiotika a poslal domů. (???????) Od té doby už to nepálí, ted už to občas bolí. A žíly nemám nateklé 3,4, ale všechny, i takové malé tmavé na předkožce, a co mě děsí nejvíc, na jedné z tech větších žil ze strany od varlat (zezadu) se mi dělá jakási boule, jako kdyby v tom místě byla žila neprůchodná. Varlata občas taky malinko zabolí, nejčastěji ale pociťuji pálení, až bolest na žaludu.
Když jsem hledal na internetu, všimnul jsem si že to vypadá doslova jako křečové žíly, což je něco, co jsem při hledání své kondice našel na této stránce s tím, že nějaký pan doktor tvrdí že na penisu něco takového neexistuje.
Chtěl by jsem vědět co s tím, jak to řešit, jestli se mám bát atd.
Děkuji

MUDr.Masek   MUDr.Masek [Urolog]
Dobrý den. Někdy může dojít k povrchovému zánětu dorzální žíly penisu, tzv. tromboflebitídě. Pokud je žíla bolestivá a tvrdá na pohmat doporučuji kontrolní urologické vyšetření. LM

Komentáře uživatelů ...

Jarda1
2. 11. 2015 21:27:33
Lékaři mnohdy léčí správně, ale současně pacientovi moc nevysvětlují. Nasadí správnou léčbu, pak čekají na to, jak léky zaberou. Počkal bych jak antibiotika zaberou, po celou dobu léčby bych rozhodně nemasturboval, penis měl v maximálním klidu. Oteklé žíly, nějaká možná i prasklá, to se bude nejspíš nějakou dobu hojit, takových 10 dní až 2 týdny. Penisu bych dopřál klid nejlépe měsíc. Pak bych si všímal, jak vypadají žíly na penise a řešil jejich případné rozšíření. Myslím, že k rozšíření žil na penise dojít může. Pokud byste pak neměl jistotu, že se Vám lékař věnuje dostatečně, tak lze přejít na jiné pracoviště, odborní lékaři nemají registraci, jak je u praktiků, zubařů či gynekologů. Budou-li potíže, tak po čase bych to zkusil zkonzultovat ještě jinde.
Orange
3. 11. 2015 8:04:34
Děkuji za rychlou odpověď, takže jakkoliv to je nepříjemné a vypadá to děsivě, nemusím se bát žádného trvalého poškození a nebo následků? To je jediné co řeším, kosmetická stránka věci je mi jedno.
Jarda1
3. 11. 2015 21:05:08
Myslím, že penis by měl být normálně funkční, neviděl bych to tak pesimisticky. Lékař Vás léčí, po dobrání antibiotik byste to s ním měl probrat, on ten stav viděl a uvidí i stav po léčbě. Nějaké žíly na penisu rozšířené být můžou, ale to by nemělo v zásadě ničemu vadit. I po vyléčení by bylo vhodné s penisem zacházet asi šetrněji.Běžná masturbace by neměla způsobit prasknutí nějaké cévy a krevní výron v penisu. Určitě to proberte s ošetřujícím lékařem.

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot