61045  3. 5. 2016 9:52:49 - Flaarik

Nezvládam prácu - vydržať tam a samotu

Zdravím, ako som uviedol nezvládam vydržať v práci. Pracovný čas je pre mňa veľmi dlhý, fyzická práca neni moc pre mňa. Najviac sa vždy obávam kolektívov. V prácach co som robil doteraz som vydržal maximálne jeden deň alebo dva týždne. Neviem skratka kvôli peniazom sa prekonať. Toto pramení s minulosti vďaka základke a strednej kde bola šikana. Teraz sa mi tiež rysuje práca ako SBS-kár ale ako tam vydržať to je pre mňa neskutočne ťažké. Pretože mam bratrancov co su moji najlepší kamaráti aj, veľmi s nimi rád trávim čas aj na skype sa spolu bavíme a tak. Konečne som našiel to čo som nikdy nemal priateľov a takáto práca by moje milované priateľstvo zničila. Chodím aj k psychologičke ale moc mi to nepomáha nemám sa kde posunúť, dievča nemám čo by som za to dal nebyť single a panic, ale to je nemožné splniť vďaka strednej škole a žiadne dievča nepoznám.
Nezvládam stres, keď som bol v tých prácach, tak som tam ledva prežil to búšenie srdca, únava, vnútorný nepokoj. Prídem domov a hneď ma chytí plač. Lachšie by sa to zvládalo keď by mám viac kamarátov a konečne dievča, ale to nemám. Ja si najlepšie rozumiem s vekovou kategóriou 12,13,14 ročný. To preto lebo som nemal nikdy takých kamarátov, až teraz v 23 rokoch si beriem naspät svoje detstvo, ktoré my tie zrúdy ukradli na zakladke a strednej. Je to veľmi komplikovaný začarovaný kruh, ktorý ma ničí

PhDr.Ondrejkova   PhDr.Ondrejkova [Psycholog]
Dobrý deň. Nerozumiem presne v čom je presne Váš problém - prečo neviete v práci vydržať? Nudíte sa tam? Alebo máte pocit prílišnej zodpovednosti? Bojíte sa niečoho? Alebo je to časovo pre Vás náročne? Málo o Vašom probléme viem, ale skôr by som Vám odporúčala prácu na nižší úväzok, aby ste sa vôbec dostali do pracovného tempa. Až postupne odporúčam zvyšovať počet hodín v práci. Práca SBSkára na 12hodinové zmeny si myslím je úplne nevhodná.
Píšete aj o tom, že by to vyriešila priateľka, ale práca a vzťahy sú dve rôzne kategórie. Myslím si, že ak chodíte k psychologičke, musíte mať s terapeutkou cieľ, kam sa chcete dostať. Ak máte pocit, že to nikam nevedie, skúste jej to povedať.

Komentáře uživatelů ...

Flaarik
4. 5. 2016 10:22:50
Hlavne mi neradte socialne siete, to bola vzdy strata casu tam sa aj prihlasit, nikdy som tam nikoho nenasiel ziadne dievca co by chcelo sa bavit a socialne siete nenavidim to je rovnake nic ako aj v reali.
Flaarik
5. 5. 2016 17:19:45
To tu neni nikdo ochotny semnou diskutovat, na to som sem pisal
Flaarik
6. 5. 2016 13:10:41
Ani dneska zadny uzivatel somnou nediskutuje tu dole, kazdy neochotny pomoct
spearmint22
25. 6. 2016 23:21:37
Rád bych vám pomohl, ale obávám se, že jako laik na to nestačím. :-( Píšete, že se obáváte kolektivu spolupracovníků, čeho se bojíte? Co od nich očekáváte nedobrého, co vám působí úzkost? Bojíte se neúspěchu, nebo jen nedokážete přiměřeně komunikovat? Moc si vaše obavy neumím představit. Nenapadlo vás, že by právě oni pro vás časem mohli být velmi dobrými přáteli? Na pracovištích mezi kolegy vznikají často přátelské vztahy, kamarádství, jsou to už přece jen dospělí lidé na rozdíl od dětí ve škole, které dokáží být někdy hodně zlé.
Flaarik
2. 7. 2016 19:12:11
Kolegovia v praci, no to mne nic nepomoze kde pracujem, nic take sa najst neda. Kategoria s ktorou si rozumiem ako som napisal, ked by vies citat, tak som pisal 12,13,14,15 rocny. Ja mozem pracovat len ako v kancelarni maly pocet ludi a hotovo. Vtedy nemam zadne priznaky. Fabrika, manualna praca ahodne ludi = depresia. A este k tomu som panic, lebo dnesne holky nevedia nic ocenit a chovaju sa odporne ku mne, zadna ma nepozna, ignoracia aine nevedia
spearmint22
2. 7. 2016 23:35:34
Děkuji za zájem o moji gramotnost, ano číst umím. Jestli jste si nevšiml, měl jsem dobrou vůli pochopit vás a nabídnout vám svůj pohled, ale to vy zřejmě nechcete. Z vašeho psaní čiší sebestřednost a nezájem o druhého. Pojďme rekapitulovat, jak se vymezujete: "nezvládam", "maximálně", "neviem", "nepomože", "pracovať len", "vtedy nemám","nevedia oceniť" "ku mne odporne" , zadna ma nepozna", "ignoracia"... Pochopil jste? Nejste středobodem světa! Měl byste na sobě začít pracovat, ale pokud žijete v představě, že celý svět se proti vám spiknul, není vám rady ani pomoci. Vy si vlastně sám říkáte o nezájem. .. Dokonce ve svém příspěvku ze 6.5. zdejší přispěvatele osočujete "každý neochotný pomoct". A čím? Jak? A stojíte vůbec o to? A proč by se o vás vlastně někdo měl zajímat, když všechno kolem sebe negujete. Věková kategorie, kterou zmiňujete, je totiž dospělým člověkem snadno manipulovatelná, a to vy zřejmě potřebujete. Zamyslel jste se nad tím, co by na vás měly dnešní holky ocenit, jak píšete? A co tedy? Co by je na vás mělo přitahovat? Položil jste si tuto otázku? A čeho si ceníte vy u jiných lidí? Co děláte pro to, aby ostatní k vám měli blíž? To jsem zatím z vašich příspěvků nezjistil. Nezlobte se za upřímnost, ale z vašeho psaní mám jediný pocit - vy jste ten dokonalý, jen okolí to nedokáže ocenit. Tento přístup budete muset rychle změnit, nebo se připravte na to, že budete skutečně pořád sám.
Flaarik
3. 7. 2016 9:28:19
Najdite mi holku a vsetko bude dobre jednoducha pomoc, nemienim byt panic, kazdy len podcenuje a uraza za to a tie holky hnusne vsetko vycitia a davaju to pocitit svojou ignoraciou. Ja sa v reali chovam slusne som absolutne tichy clovek. Mam v okoli dvoch velmi dobrych kamaratov, sice nastrocny, ale mne to staci dali mi to ze ma maju radi co nikdo nedokazal s triedy na zakladke a strednej. To si najviac cenim na nich a maju ma radi a zbytok nie.
spearmint22
3. 7. 2016 10:09:13
To snad nemyslíte vážně?! Promiňte, ale teď jste mě pobavil. Kdo vám má hledat holku? Já? :-) Nezlobte se, ale to jste opravdu tak neshopný navázat vztah, pokud o něj opravdu stojíte, a přesouváte odpovědnost na někoho jiného?! "...a všetko bude dobré", nic nebude dobré, pokud se na holky díváte tak, jak píšete vzápětí - holky jsou hnusné, protože všechno vycítí. Vycítí, a to je dobře. Poznají, kdo jim za vztah stojí a kdo má takové vlastnosti, že by vztah s ním byl velkým trápením. A kolik holek jste poznal? O kolik jste skutečně usiloval a dal jim pokorně najevo, že o ně stojíte, projevil jim své city. Ne potřebu ovládat, ale skutečné, opravdové city? Pokud žijete v představě, že všechny holky kolem vás jsou hnusné, jedině vy jste ten princ na bílem koni, ze kterého zůstanou všechny paf a na kterého celý život čekají, tak to jste opravdu možná četl někde v pohádkách. O princezny a nejen v pohádkách se totiž musí bojovat, ale vy asi moc velký bojovník nebudete, spíš jen takový fňukálek, který čeká až ho maminka (kdokoliv tady v diskusi) dovede někam za ručičku: "Tak, Flaarik, toto je tvoje děvče, a tu budeš milovat a ona musí milovat tebe." Tak byste si to představoval? Směšné. Jenže žádná dívka není taková bezduchá loutka, aby na to přistoupila. Člověče, trochu se vzpamatujte, a pokud chcete ve svém životě něco změnit, tak začněte nejdříve u sebe.
Flaarik
4. 7. 2016 17:35:11
Ako vzdy nikdo nechape ake je to byt panic, kazdemu je vsetko jedno a kazdy kazdeho ignoruje, je to aj videt na tomto fore, nikdo tu nevie normalne poradit len urazat. Jasne zadany vzdy budu arogantny a hnusny ku mne, pretoze radi sa povysuju. Spoznal som nula dievcat, lebo byt absolutne tichy a neznasam veci ako alkohol a zurky. Ale to dievcata nezaujima slusnost.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy