61139  23. 5. 2016 22:43:40 - lishylishy

Impetigo?

Dobrý den,
cca před třemi dny se mi na prstu udělaly malé suché výrustky v barvě kůže, které se ale během tří dní zanítily a dnes ráno jsem se probudila s nateklým prstem, který pořádně neohnu. Dívala jsem se na internet a mohlo by se jednat o impetigo, ale na druhou stranu to vůbec nesvědí. Hned jsem začala mazat Fucidinem a nasadila jsem antibiotika Klacid. Bude tenhle postup dostačující? Dále trochu choulostivěji. Než to pořádně "propuklo", měla jsem sex s přítelem a vzhledem k tomu, že se ta vyrážka nachází na ruce, určitě přišla do styku s jeho penisem, měla bych se bát, že to dostane taky? Jsme právě v počátcích vztahu, tak je mi trapné mu jít hned vykládat o stafylokocích. Díky moc za odpověď a přikládám fotku (to růžové je barva :-) ). E.B.

Impetigo?

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, na impetigo mi to nepřijde, dle fotografie nevidím puchýře ani sekretariát. Fucidinem nic nezkazíte, ale celkově si dávat antibiotika bez porady s lékařem nedoporučuji
Otok prstů dle mého názoru bude mít jinou příčinu, pokud neustoupí, určitě lékaře navštivte.
Co se týká možného přenosu na partnera, pokud by šlo o impetigo, tak pokud z ranky neteče žádný sekret a na penisu nejsou žádné prasklinky, přenos nehrozí.

Komentáře uživatelů ...