61140  24. 5. 2016 8:00:45 - zodac

Hypospadie

Dobry den, asi v sedmi letech jsem byl na operaci hypospadie (rozstepu). Vada byla na konci penisu zespodu, takze jsem nemel ani uzdicku, doktor mi prodlouzil mocovou trubici, obrizku nedelal, nebyla nutna, predkozka byla uz tak dost kratka. ted k problemu, spodek zaludu mi nechal jakoby narizly od uzdicky az po klasickou mocovou trubici, nijak to nesešil, myslel jsem, ze to tak je normalni, az po case jsem si zacal vsimat z vidii ze je jinej nez ostatni a docela mi to vadi a stydim se za to, ani na verejnem wc na mušli nevycuram jak se za nej stydim a hlavne, co jsem taky drive neresil kdyz jsem byl mensi, ze curam dvema proudy, jeden jde kam ma jit a druhy doleva a dolu takze i na klasickym zachode je to obtizny a radsi si sedam kdyz muzu. Jde s tim jeste neco udelat? Nejaka plastika nebo tak neco a jestli to hradi pojistovna nebo bych musel sam? Foto klidne poslu ale nechce se mi to davat na stranky moc. Dekuju za precteni a odpoved. Petr

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Hypospadie ako iste i sám dobre viete je vrodená anomália, ktorá spočíva neúplným vytvorením okrajov močovej trubice. Podľa lokalizácie rozlišujeme viacero druhov hypospádie. Liečba je chirurgická, obvykle prebehne už v detskom veku a to okolo 1 až 2 rokov. Cieľom je vytvorenie novej močovej trubice tzv. neouretry, a poprípade odstránenie i zakrivenia penisu. Vo vašom prípade Doporučujem Vám obrátiť sa na urológiu a riešiť to priamo s nimi.

Komentáře uživatelů ...

Jarda1
24. 5. 2016 9:56:08
U hypospadie jde o to, kde je vyústění močové trubice. Pokud např. končí těsně pod žaludem, tak se to za zásadní problém nepovažuje. Močit lze v sedě a sexuálnímu životu ani plodnosti to tolik nevadí, jde spíš o kosmetický problém. Hypospadie se operují i v rannějším věku, často jde o celou řadu operací. Doporučil bych návštěvu urologické kliniky nebo to dělají i někteří plastičtí chirurgové a tam problém konzultovat. Případná operace by šla plně ze zdravotního pojištění, tj. pro pacienta zdarma. Nemyslím, že by toto operovala každá urologie nebo plastika v nemocnici, spíš půjde o několik klinik, které toto dělají. V Praze třeba Urologická klinika VFN, ul. Ke Karlovu.
zodac
25. 5. 2016 7:25:25
Dekuji za odpovedi. Mocit lze sice v sede, ale jak ten spodni proud moci jde proste dolu tak si obcas curam i na sourek a to moc prijemne neni kdyz to stale tece a tece :( Stejne asi vim ze u doktora neuspeju a nic mi delat nebudou a kdyz tak to bude stat penez kdyz rikate, ze je to jen kosmeticka vada, coz me neprijde teda, ani holkam, mel jsem dve a obe se na to tvarily nejak divne a jedna nechtela radsi nic delat kvuli tomu. Mam z toho depky a pri tom je to asi kravina ja nevim, ale desne me to stve a ničí.
Kacenka [Porodní asistentka]
26. 5. 2016 9:37:04
Platit by jste teoreticky za to neměl. Měla by to hradit pojišťovna.

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot