61580  22. 6. 2016 22:30:11 - Daniela0208

Otěhotnění při pettingu/orálním sexu?

Dobrý den Kačenko,
pokud by to bylo možné, ráda bych se s Vámi poradila. Bude to znít možná hloupě, omlouvám se... Ale se svým gynekologem se o daném problému stydím hovořit a velmi "to" celé ztěžuje mé těhotenství. Mohla bych se na Vás s touto prosbou, prosím, obrátit? Zkusím to vysvětlit. S přítelem jsme se po deseti letech společného soužití rozhodli založit rodinu. Toto jsme plánovali velmi důkladně a snažili jsme se na to co nejlépe připravit (jak fyzicky, tak psychicky, ekonomicky aj.). Dohodli jsme se, že se o miminko začneme snažit v listopadu 2015. Na konci října jsem však udělala, bohužel pod vlivem alkoholu, fatální chybu, které nesmírně moc lituji, s dlouholetým společným kamarádem. Kromě mazlení přes oblečení a orální sex (s ejakulací do úst) k ničemu jinému nedošlo. Toto se stalo 4 DC, kdy mi končila menstruace. Po celou dobu akce jsem na sobě měla kalhotky a slipovou vložku, třeli jsme se přes oblečení, poté jsem ho uspokojovala rukou a nakonec douspokojila ústy, sperma spolkla. Cykly mívám delší, za posledního půl roku pravidelné v rozmezí 30-31 dnů. S přítelelem jsme se začali snažit o miminko od 10 DC, dále jsme měli nechráněný, oplozující pohlavní styk 12 DC, 14 DC, 16 DC a 19 DC. Podařilo se nám hned napoprvé. Bohužel místo radosti od zjištění těhotenství prožívám velké trápení a špatný psychický stav mi i komplikuje průběh těhotenství. Je to již 7 měsíců, co mě napadají myšlenky, zda nemohlo mimi vzejít z toho orálního sexu... Já vím, že skrze něj k otěhotnění dojít nemůže, ale v hlavě mi neustále běží myšlenky, že mohla třeba kapka ukápnout přes kalhotky (které jsem měla celou dobu na sobě), nebo jsem mohla mít nějaké sperma na ruce (i když jsem si je hned poté umyla) a potom se třeba otřít o přirození (například při následném zavádění tamponu na toaletě), nepatrné množství takto přeneseného spermatu se mohlo dostat dovnitř a počkat zde třeba na ovulaci - 6 dní (kdyby ovulace přišla hned 10 DC při mém 32 denním cyklu, je to možné??) či dokonce ještě více dní?
Těhotenský test mi vyšel zřetelně pozitivní až cca 5 dní po vynechání menstruace; od začátku těhotenství jsem podstoupila UZ vyšetření - nejprve nebylo vidět srdíčko a můj MUDr. naznal, že je těhotenství cca o týden mladší. Dle ultrazvuků v 7tt, 10tt a 13 tt (NT+ screening) vycházelo těhotenství VŽDY o 6 dní mladší. Proto mě také zajímá, zda ultrazvuk pozná přibližné datum početí a stáří plodu. Znamená to opravdu, že ovulace nastala později? Nemohla tedy přijít už třeba ten 7 DC?? Kačenko, je možné, aby shora popisovaným způsobem došlo k početí (v rámci orálního sexu a případného přenosu nepatrného množství spermatu, při končící menstruaci, při délce mého cyklu a možný příchod ovulace, s ohledem na dosavadní výsledky ultrazvuků)??
Asi Vám to zní šíleně, ale věřte, že místo šťastného období procházím depresemi a úzkostmi, "zda se nemohlo něco stát". Pokud dopočítám dle UZ a odečtu 14 dní (reálné stáří těhotenství), vychází početí vždy na 21 DC (t. j. 10.11.2015, styk s partnerem byl naposledy 8 či 9.11.2015) - mohu se na to spolehnout, nemůže se ultrazvuk ve stanovení stáří plodu splést třeba o 10-14 dní? S přítelem jsme oba drobní, tak jestli není miminko třeba menší z tohoto důvodu a k otěhotnění nemohlo dojít už třeba 4 - 9 DC výše zmiňovaným nechtěným způsobem. Když byl jen pohlavní styk s mým partnerem, je tedy zcela jisté, že miminko je jeho? Nebo je zde nějaká pravděpodobnost, že se mohlo něco stát v rámci toho orálního sexu a dojít takto k početí? Je to možné?
Moc se omlouvám, že Vám toto vše píšu, ale musela jsem. Budu velmi, ale velmi vděčná za Vaši odpověď a nějaké podrobnější vysvětlení, pokud si uděláte čas. Přijde mi, že se v tom už ztrácím a jsem moc nešťastná, místo radosti z probíhajícího těhotentví, vytouženého miminka apod. Jsem si vědoma, že tyto nelogické myšlenky souvisí také možná s těhotenskými hormony a s mým špatným svědomím:-( Ještě jednou moc děkuji, D.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Dobrý deň, Vaše obavy sú úplne zbytočné!!! Orálnym stykom sa otehotnieť skutočne nedá! Verte mi!!! To, čo Vás trápi je Vaše svedomie. Áno, priznávam, urobila ste chybu, ale stalo sa a bohužiaľ sa to vrátiť už nedá. Musíte sa s celou situáciou čím skor vyrovnať, pretože sa utrápite! Pokiaľ to nie ste schopná ustáť sama, tak sa nehanbite vyhľadať pomoc. Pre vás, vaše okolie a hlavne pre vaše miminko je veľmi doležité, aby ste bola v psychickej pohode!!! :-) Veľmi rada by som Vám pomohla, nasmerovala, aby ste sa už prestala trápiť. Takže ešte raz opakujem, že miminko je rozhodne Vášho priateľa, pretože jedine s ním ste mala nechránený pohlavný styk, a to je jediný sposbom, ako ste otehotnela! Moc Vám držím palce!!! Netrápte sa!

Komentáře uživatelů ...

Daniela0208
23. 6. 2016 21:55:07
Kačenko, moc Vám děkuji za reakci. Jsem už opravdu zralá na psychiatra:-( Opravdu si tedy myslíte, že se nemohlo nic stát? Vím, že orální sex k otěhotnění nevede, ale kdybych třeba měla nějaké sperma na ruce a otřela se o přirození? Mohla jsem takto otěhotnět? Už mě napadají hrozné věci, omlouvám se a ještě jednou moc děkuji.
Kacenka [Porodní asistentka]
24. 6. 2016 15:19:37
Nemáte vobec za čo! Áno, skutočne si myslím, že z toho "úletu" tehotná byť nemožete. Už sme podobnú situáciu riešili. Pani nebola tehotná a ani tehot. neplánovala, ale mala všetky subjektívne príznaky tehotenstva i keď tehotná nebola, ale výčitky svedomia, že mala styk s iným mužom než manželom, v nej toto spustilo. Vďaka našej poradni vyhľadala pomoc psychológa a písala mi o tom ako sa jej stav zlepšuje a že sa s celou situáciou vyrovnáva a može normálne fungovať. I Vám to DOPORUČUJEM!
Daniela0208
28. 6. 2016 13:19:14
Kačenko, děkuji moc za radu. Jsem už objednaná k psycholožce. Můžu se Vás ale přece jen zeptat ještě na jeden, odborný dotaz? Když mi doposud všechny ultrazvuky potvrdily mladší těhotenství (o 6 dní), znamená to, že k ovulaci došlo později a já nemohla otěhotnět už v rámci menstruace, či těsně po ní (tak cca 4-7 DC)? Nebo spíš takto - ultrazvuky ukazují, že jsem otěhotněla 21 den cyklu. Kdybych otěhotněla už třeba 4 - 7 DC, poznal by to s jistotou ultrazvuk? Četla jsem, že všechny plody se na začátku vyvíjejí stejně rychle, nevím ale, zda je to pravda a zda se na stanovení stáří plodu UZ dá takto spolehnout či může mít třeba odchylku 14 dní? Moc Vám ještě jednou děkuji. Vidím, že za chyby člověk platí:-( Vaše poradna je moc fajn, děkuji za Váš čas. Mějte se hezky, D.
Kacenka [Porodní asistentka]
29. 6. 2016 7:28:29
Dobrý deň, áno je to pravda. Do 20 tt je rast všetkých miminiek rovnaký za ideálnych podmienok, pokiaľ tam nie je nejaký vývojový problém, kt. by sposoboval rastovú retardáciu. Čo váš problém rozhodne nie je! Potom sa už prejavuje genetika... Obvykle u rodičov, kt. sú vyšší a celkovo väčší je donosené miminko väčšie ako u rodičov, kt. merajú len 150 cm. :-) Čo je ale normálne a fyziologické. Takže pokiaľ miminko podľa UZ je menšsie než vypočítanie veku podľa PM, tak skutočne 4 až 7 DC ste otehotnieť nemohla, jednak nebolo z čoho a jednak v tej dobe ste nemala ani ovuláciu. Som veľmi rada, že ste vyhľadala odbornú pomoc!!! Uvidíte veľmi Vám to pomože a celkovo sa Vám uľaví!!! I Vám prajem už len pekné a pohodové dny! ÁNO, bohužiaľ za chyby sa vždy platí... No na strane druhej, nie je dobré sa zbytočne dlho trápiť nad minulosťou, kt. už nemožete zmeniť. Treba žiť pre DNEŠNÝ deň a tešiť sa na okamžiky, kt. prídu! :-)

Příznaky těhotenství Krvácení Léky Neplodnost Šestinedělí Ultrazvuk