61803  4. 7. 2016 15:07:14 - TiborHangman

Bolest nohy po úrazu

Mám tento problém a sice bolest a sníženou citlivosti v noze po úrazu (seknutí do holenní kosti ostrým předmětem při sekání dřeva ), který sem si způsobil před rokem, od té doby cítím svědění nohy a občasné píchání v ní, navíc je porád stále mírně nateklá, situace se pomalu zhoršuje. Byl sem u dvou ortopedů udělali mi snímky nohy a nic nenašli. Byl sem na neurologickém vyšetření a vše bylo v normách. Kam se mám obrátit, popřípadě jakou léčbu doporučujete? Je možné že se mi v noze drží nějaká infekce, protože sem ránu, která byla dost hluboká, nevydezinfikoval? Je možné že bych o nohu mohl přijít? Předem děkuji za odpověď.

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, myslím si, že poruchy citlivosti budou spojené s přerušením nervu, zde doporučuji B-komplex, který usnadňuje regeneraci nervů.
Otok nohy může být vyvolán cévním problémem, také poúrazovým, doporučuji zde navštívit cévního lékaře.
Nemyslím si, že by se v noze držela infekce, po takové době byste už byl dávno v sepsi a při neléčené infekci by váš stav byl velmi vážný.

Komentáře uživatelů ...

TiborHangman
4. 7. 2016 18:49:52
Dobrý den, Děkuji za odpověď ale byl jsem na vyšetření cév a žíly a tepny hloubkové jsou v pořádku..nebo je rozdíl mezi neurologem a cévním lékařem? Děkuji Tibor
MUDr.Ciefova [Internista]
5. 7. 2016 12:31:42
Neurolog vyšetřuje nervy a cévní lékař cévy. Jsou to dvě odlišné specializace