61808  4. 7. 2016 17:24:37 - babid

Spaní miminka

Mám 2,5 měsíční pravnučku. Spí s plínkou na hlavičce, v kočárku i v postýlce. Hlídá ji chůvička. Bojím se , že je to nebezpečné. Děkuji za Váš názor a odpověď.

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, poslední dobou vznikají studie na syndrom náhlého úmrtí kojenců, kde zvýšené riziko je i u manrinelů v postýlce. Čím méně toho má dítě v postýlce, tím lépe. Co se týká plínky, já bych to dítěti neudělala (u nás byl opačný problém, přikryla mi dítě takto tchyně, a já když to viděla, jsem skoro vylítla z kůže). Pokud miminko tmu vyžaduje, stačí někdy zatáhnout žaluzie, ev.přikrýt jen očička (ale nezvyklá bych ho na to). Určitě nepřikrývat nosánek a pusu.

Komentáře uživatelů ...

Bader
5. 7. 2016 8:23:29
Plienka je sice priedušná, ale radšej by som to nerobil. Prekryl by som radšej postielku, ale tak aby sa plienka na dieťatko nezosunula. Ak už rodičia na tom trvajú radšej použiť jemný kapesník. Ale cela procedúra je zbytočná. Dieťatko zbytočne je učené na to prekrytie. Nepotrebuje to. Prípadné tienenie sa dá vyriešiť inak. Babička...ale so svojim názorom opatrne, mladí majú svoju hlavu a váš názor budú ťažko prijímať.

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí