62140  19. 7. 2016 20:59:17 - Karol16

Týdenní vynechání HA

Dobry den,
minulý týden jsem začala brát klasicky HA(Lunafem) po sedmi denni pauze.Vzala jsem si ale jen první dva prášky z plata (ct,pa),ale v sobotu jsme odjeli na dovolenou a ja zapomněla antikoncepci doma.vrátíme se domů až v pátek (tudíš je nebudu týden brát).mohla bych tedy v pátek až se vrátím,normálně dál pokračovat s braním antikoncepce v tomto platu? děkuji moc a ještě bych se prosím chtěla zeptat,také bych chtěla oddálit menstruaci. po dobraní tohoto plata bych jí měla dostat...jenže my máme zrovna v ten termín svatbu,tak bych menstruaci mit nechtela,mohla bych tedy začít brát v kuse další plato?i když jsem ted mela problém s vynecháním antikoncepce? nebude to nejak vadit? moc dekuji za odpoved

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Dobrý deň, v taktomto prípade už nie je vhodné v užívaní HAK pokračovať. Počkajte na krvácanie a s prvým dňom krvácania užite prvú tabletku z platíčka ako keby ste s HAK začínala po prvý krát. Pokiaĺ si chtete menštruáciu oddialiť, tak samozrejme je to možné práve prostredníctvom HAK a to tak, že neurobíte si pauzu na menštruáciu a pokračujete s ďalším platíčkom. Doberiete celé to druhé platíčko a až potom si možete urobiť pauzu na krvácanie.

Komentáře uživatelů ...

Sallyka
25. 7. 2016 19:02:25
Dobrý deň, rada by som sa spýtala ohľadom správneho užitia prvej antikoncepcnej tabletky. Mala som bolesti v podbrusku a krvavé spinenie ako pri zaciatku menstruacie a tak som zobrala prvú tabletku z blistra. Na druhý deň som uz spinenie mala len minimalne a až tretí deň som začala normálne krvácať. Uzila som tabletku správne? Teraz normalne pokracujem dalsou tabletkou z blistra. Dakujem za odpoved.
Gabca26
30. 7. 2016 13:35:33
Dobry den, kde sa tu da polozit otazka nikde to neviem najst...
Kacenka [Porodní asistentka]
1. 8. 2016 8:31:24
Dobrý deň, hneď na hlavnej stránke máte va ľavo v zelenom rámčeku vložiť otázku, bohužiaľ teraz dočasne je pridávania nových dotazov pozastavený.
Lac098
1. 8. 2016 15:27:58
Dobrý deň, mám otázku ohľadom antikoncepcie Maitalon. Po polroku ju opäť začínam užívať. V príbalovom letáku sa píše že by sa mala vziať v prvý deň menštruácie, alebo na 2.-5. deň a potom sa ešte 7 dní chrániť.ALE z dôvodu že som bola odcestovaná v zahraničí som začala Maitalon brať až na 6. deň menštruácie. Chcem vedieť či aj napriek tomu som chránená ? Sex sme mali s priateľom v 16.deň užívania. Bola som už vtedy Chránená ? Ďakujem za odpoveď.
majka258
12. 8. 2016 9:10:23
prosim vás kde možem najisť kolonku na pridanie prispevku, nikde to tu nevidim dakujem
Domcatko08
16. 8. 2016 9:26:25
Dobry den. Viete mi povedat co znamena PEP III? Dakujem
Kacenka [Porodní asistentka]
22. 8. 2016 6:59:11
Asi máte na mysli PAP III - ak je to ono, tak sa jedná o výsledek z cytologického steru, ktorý nie je fyziologický a ukazuje nám na to, že na čípku prebiehajú patologické zmeny a je nutné tento nález sledovať ev. operačne tzv. konizáciou, postihnuté miesta odstrániť.
Enie
27. 12. 2016 10:02:07
Dobry den! Chcem sa opytat ci je vysoke riziko otehotnenia, beriem antikoncepciu a s priatelom sme sa milovali naplno v sobotu, v pondelok rano o tretej som zvracala ale vzala som si este jednu tabletku pre istotu, potom v pondelok vecer o siedmej som vzala tabletku tak ako beriem a asi hodinu ci dve nato som dostala hnacku, ta sa este raz zopakovala a vzala som endiex, potom pred spanim som vzala este jednu antikoncepcnu a mala som hned dalsiu hnacku tak som vzala endiex. Nejaku vyrozu som chytila. Ako myslite ze som sa mala zachovat? Myslite ze, je tu vysoke riziko?

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky