631  30. 1. 2009 13:51:24

HPV a LSIL

Dobrý den, mám dotaz. Na preventivní prohlídce mi zjistili HPV a LSIL. HPV se prý přenáší pohlavním stykem. Ale já mám za cely svůj pohlavní život jen jednoho partnera a to manžela. A to 12let. Znamená to,že mi manžel musel být nevěrný nebo se to dá chytnout i jinak? Je vhodné se naočkovat SILGARDEM i když mám už dvě děti a 28let?Dděkuji za odpověď.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
No je to těžká otázka. Či vám bol nebo manžel nevěrný, k tomu se vyjadřovat nebudu, to ani nemůžu. Jestli se někdo HPV virem nakazí, v jeho těle zůstává po celý jeho život. Dají se léčit jenom příznaky, HPV vírus se vyléčit nedá. Vše závisí od imunitního systému daného člověka. Jestli se očkovat nebo ne, je na povážení. Očkování má význam u dětí, pokud neměli ještě pohlavní styk. Pokud se už potvrdí v organizme vírus HPV, tak se říká, že očkováním se omezí trochu jeho možné projevy, které by mohl vírus způsobit. Podívejte se na stránku www.pohlavne-choroby.eu, tam o tom podrobně píšu.

Komentáře uživatelů ...

Ejakulace Pohlavní nemoci Masturbace Orgazmus Erekce Pohlavní styk HIV, AIDS HPV Mykózy, Kvasinky Genitální herpes Syfilis Chlamýdie