8162  4. 2. 2010 14:26:23 - jouda1486

Vyrážka v ochlupení

Dobrý den, chci se zeptat ještě na vyrážku. Občas (tak 1x za měsíc) najdu v ochlupení nebo na stehnech kolem varlat pupínek, ze kterého se dá vymáčknout něco bílého. Vypadá jako akné, jen konzistence tuku je tvrdší a po vymáčknutí z toho vyteka chvíli tmavá krev (velké kapky, pak se udělá stroupek). Před pár dny jsem se ráno probudil s vyrážkou hlavně v ochlupení a kolem penisu, ale viceméně po celém tele. U toho jsem si všiml, že těch pupínku - akné - mám asi 5 na stehnech. Vyrážka mě neprešla až do večera, kdy to vypadalo stejně, jako tento problém: http://www.omimine.cz/poradna/dotaz/7213/svetle-ruda-vyrazka-v-okoli-penisu.aspx. Tipuju, ze jde o alergickou reakci. Vecer jsem si vzal Zyrtec (jsem alergicky akorat na pelynek, Zyrtec mam doma jen preventivne), poradne se umyl a rano uz to bylo skoro v poradku, dalsi den uplne. Casto me svediva kuze, mam lupy. Takovahle vyrazka po celem tele se mi objevila asi tak 2-3x za zivot predtim, ale vzdy po 1-3 hodinach zmizela. Nemam v planu to nijak resit, paklize se to nebude opakovat. Je mi 30 let. Tusite, co by to mohlo byt, nebo proc se to vyskytuje hlavne okolo genitalii? Mohu byt alergicky na svůj vlastni pot?

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
I v těchto oblastech můžou vznikat normální tukové pupínky a není to příznak ničeho závažného. Třeba si uvědomit, že v oblasti ochlupení, nebo v oblasti genitálií je poměrně dost vlhko a teplo, takže pokožka se zapařuje a můžou se tam tvořit vyrážky pupínky, nebo červené fleky. Pokud se to bude opakovat a bude vás to trápit, tak bude lepší nechat se vyšetřit kožním lékařem.

Komentáře uživatelů ...

jouda1486
4. 2. 2010 14:38:44
Den predtim jsem tedy jeste byl na beach volejbale, treba je to z pisku. Tech veci muze byt asi hodne :) Ale nedelal jsem nic, co nedelam normalne.
4. 2. 2010 14:42:38
Na stehnách mám vyrážky aj ja je my 14 :-)

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot