9160  8. 3. 2010 21:37:15

Vyrážka - syfilis

Dobrý večer. Mohu se zeptat jestli by takto mohla vypadat vyrážka k syfilis? Děkuji předem za odpověď.

Vyrážka - syfilis

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Ne to projev syfilisu není.

Komentáře uživatelů ...

8. 3. 2010 22:03:04
Nevypadá to na to. Pokud máte důvodné podezdření, tak jistotu Vám nedá posouzení vyrážky, ale krevní testy. Nemusíte mít vůbec žádný viditelný příznak (resp. vřed bude, kde nebude vidět, např. na cervixu a nemoc mít. Pokud je podezdření důvodné (zdá se že ano), tak zajděte nejlépe na deramatovenerologickou kliniku. První stadium syfilidy se může zhojit, navenek není vůbec nic vidět, a nemoc pokračuje! Vřed bývá typicky v místě poranění, tj. na genitáliích, ale může být i jinde.
8. 3. 2010 22:25:14
Nevíte jak dlouho se čeká na výsledky krevních testů??
8. 3. 2010 23:54:58
To záleží na laboratoři, ten vlastní rozbor tak dlouho netrvá. V nemocnici by to mělo být rychlejší. Na dermatovenerologickém oddělení byste měla doktorce sdělit důvod, proč si myslíte, že tu riziko je, ona to pak posoudí. Asi syfilis mít nebudete (dle obrázku), ale určitě běžte na toto oddělení. Aspoň budete pak mít klid. Když se případně nemoc zachytí v prvním stadiu, je dobře léčitelná.

Ejakulace Pohlavní nemoci Masturbace Orgazmus Erekce Pohlavní styk HIV, AIDS HPV Mykózy, Kvasinky Genitální herpes Syfilis Chlamýdie