9210  10. 3. 2010 13:00:05

Bradavičky v pochvě

Dobrý den, je mi 17 a už jsem měla pohlavní styk. Chtěla bych se zeptat. Na pochvě se mi začali dělat takové malé kuličky. Asi jako malé bradavičky to vypadá. Netuším z čeho a proč se mi to tam začalo takhle tvořit. Je jich pořád víc a víc a začíná mě i pochva svědět. Celkem se děsím toho, co to může být? Jde to nějak odstránit? Mám strach. Hygienu dodržuji pravidelně.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Tento problém není ani tak otázkou hygieny. Svědění je obvykle způsobeno mykotickou infekcí. Bradavičky jou důsledkem infekci HPV virusem, a dá se to odstranit, takže je nutné jít co v nejbližším čase na vyšetření k lékaři.

Komentáře uživatelů ...

21. 3. 2010 16:42:19
Tie malé, biele bradavičky - môžu byť aj kondylomy, ktoré spôsobujú HPV vírusy LR 6 a 11. Majú karfiolovitý vzhľad, sú benigné tj. nezhubné. Odstrániť sa dajú aj skalpelom, prenášajú sa pri pohlavnom styku. Ak ich má aj partner na penise - tak musí navštíviť urológa... Klaudia
28. 3. 2010 19:55:24
Děkuji moc za odpoved. Dojdu si k lékaři. Jen bych se jeste chtela zeptat, jestli to třeba nemuže po nejaké dobe zmizet samo. Nebo treba nejakou mastickou, která se dá koupit v lékárne?
28. 3. 2010 19:56:43
Pohlavní styk jsem totiž mela už asi před pul rokem. Je tedy možné, že se mi bradavičky mohli objevit až tedka?
Kacenka [Porodní asistentka]
29. 3. 2010 14:35:24
Áno, je to možné. inkubačná doba môže byť u každého človeka iná pozrite sa na www.pohlavne-choroby.eu infekcia HPV, tak získate informácie, ktoré potrebujete. Samo to neprejde je nutné ic odstrániť, pretože sa vám ešte viac rozšíria a v čase výsevu nie je vhodné mať pohlavný styk, pretože ste najviac infekčná a môžete niekoho nakaziť. HPV sa vyliečiť nedá, máte to do konca života je to otázka hlavne imunity ako často sa vám bradavice budú objavovať.
3. 9. 2010 16:28:30
tyto bradavičky jsem měla také v 17 letech. jsou to condylomata acumata, bez s tim hned ke gynekologovi, pokud jsou jeste male, tak se daji odstranit takovym roztokem. ale pokud se to rozmnozi, tak se musi odstranit chirurgicky v narkoze.Prenasi se to pohlavnim stykem. Ale dela se i testy, zd to neni syfilis atd. a me se to taky objevilo az po pul roce.. hodne stesti.

Ejakulace Pohlavní nemoci Masturbace Orgazmus Erekce Pohlavní styk HIV, AIDS HPV Mykózy, Kvasinky Genitální herpes Syfilis Chlamýdie