941  15. 2. 2009 14:53:40

Hnědý výtok

Dobrý den, mám problém, používám antikoncepci Depo-provera při níž jsem občas krvácela, ted ale mám tmavě hnědý výtok není nijak silný, ale trvá už přez týden. Těhotenský test je negativní a nic mně nebolí, ani nesvědí. Prosím poraďte. Michalka

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Třeba navštívit gynekologa a prodiskutovat jestli zvolená antikoncepce je ještě stále pro vás tou nejvhodnější formou, jek se chránit před neželaným těhotenstvím. Jestli ne, tak bude vhodné pouvažovat o její změně. Vaše špinění mají asi na svědomí hormony.

Komentáře uživatelů ...

18. 2. 2009 18:41:58
děkuji za odpovězení mého dotazu, myslela jsem si že to bude tím
6. 6. 2009 8:44:36
Dobry den, uz delsi dobu me trapi svedivy vytok tvarohove konzistence.Kazdy mesic v obdobi ovulace dostanu tento vytok,ktery pretrvava asi pet dnu a pak zase vymizi.Je to pravidelne kazdy mesic a pres veskerou snahu tomuto problemu predejit,se mi to nedari.Pouzivam bavln.spod pradlo,nekoupu se ,ale jen sprchuji,kazdy den pouzivam cisty rucnik,ale vse zbytecne.Koupila jsem si v lekarne canesten krem,vyzkousela jsem i candivac,delam si vyplachy rosalgin,ale nic nazabira.Mam staleho pritele,tak si nemyslim,ze by problem pochazel z jeho strany.Zvlastni je ,ze vytok dostavam vzdy pravidelne kolem ovulace.Zajimalo by me,jestli je mozne laboratorne zjistit o jakou kvasinku se jedna a nasledne se lecit. Meho lekare jsem jiz navstivila a predepsal mi leky,ktere zabraly jen na tri ctyri mesice a potom se vse zase vratilo.Pritel leky dostal take. Byla bych rada za radu,protoze tento problem me trapi. Predem dekuji za radu , s pozdravem Hana(34roku)
Kacenka [Porodní asistentka]
7. 6. 2009 21:00:34
Pokiaľ sa problém stáva chronickým, tak vždy na mieste je preliečiť aj partnera. Kultivačným vyšetrením sa dá zistiť presne o premnožení akej kvasinky sa jedná. Obvykle je to však candida albicans. Doporučila by som popracovať na obnove a posilnení vlastnej imunity. Dlhodobo berte lactobacila a skúšajte aj iné dostupné prípravky na prevenciu kvasiniek.

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky