9607  22. 3. 2010 19:01:00

Otěhotnění po částečné ejakulaci?

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda může má přítelkyně otěhotnět, když jsme měli nechráněný sex, při něm jsem částečně ejakuloval ven (nebo to byl preejakulát, potřeboval bych to ujasnit) po té částečné ejakulaci/preejakulátu jsem měl penis pořád v erekci, o co se jedná? Po té jsem do ní zhruba po 5- 10 minutách vnikl znovu.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
No podle toho co popisujete, přiznávám se, že ani je nevím co to bylo. Předejakulační tekutině je průhledná a vylučuje se při vzrušení. Pak další tekutině je ejkaulát. Obvykle bílé, nebo mléčné barvy, takže asi jste se neudržal a částečně jste ejakuloval a z toho žena může otěhotnět. Pokud těhotenství ještě neplánujete, tak by jste měl používat nějakou ochranu.

Komentáře uživatelů ...

22. 3. 2010 19:06:20
Ještě bych chtěl dodat, že před tím vniknutím po 5-10 minutách byl částečný ejakulát/preejakulát vyschlý.
22. 3. 2010 21:26:21
Myslím, že může. Ejakulace, o které jste věděl, to nebyla preejakulace. To jsou kapky, které ujdou samovolně. Jsou vidět, ale necítíte, že se uvolňují. V nich můžou být živé spermie. Rozumím tomu, že jste před ejakulací penis vytáhl z pochvy, ejakuloval venku. Někdy erekce trvá i po ejakulaci, pak jste měl vlastně druhý styk. I zaschlý ejakulát na žaludu určité malé riziko představuje. Po druhé penetraci jste opět ejakuloval venku? Ale zde, při úniku preejakulátu, v něm výskyt živých spermií je pravděpodbnější, než kdybyste předtím ejakulaci neměl. Současný všeobecný pokles kvality spermatu mužů i plodnosti vůbec ovšem působí zase ve váš prospěch. Příště ale zvolte jinou antikoncepci, nechcete-li dítě. Přerušovaná soulož je nevhodná, z toho jak popisujete, je riziko větší než u "běžné" přerušované soulože.

Ejakulace Pohlavní nemoci Masturbace Orgazmus Erekce Pohlavní styk HIV, AIDS HPV Mykózy, Kvasinky Genitální herpes Syfilis Chlamýdie