9659  24. 3. 2010 9:32:33

Těhotenství a antikoncepce

Ahoj, mám dotaz, který mě už několik týdnů leží v hlavě a sám si neodpovím. S mojí přítelkyní jsem před menstruací souložil jen s kondomem, báli jsme se aby nebyla těhotná. Zvětšili se jí prsa a menstruace se zpozdila o týden. Všechno nyní nasvědčuje že těhotná není. Hned co se jí dostavil menzes, začala brát hormonální ATK. V prvním dni menzesu jí vyteklo trochu modré (asi sražené a odkysličené) krve a od té doby bere HAK. Nyní už spoléháme jen na antikoncepci. Myslíte že by mohla být přítelkyně těhotná a přes to že test vyšel negativně a ultrazvuk (spíš vsunutí jakéhosi přístroje do partnerčiny vagíny) také? A jak velká je úspěšnost ATK s kombinací přerušované soulože? Díky za odpověď, rád uvidím názory i prostých návštěvníků této stránky. Díky.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Já jsem modrou krev ještě nikdy neviděla, takže tomu moc nevěřím. Krev jestli je okysličená nebo ne, tak je červená, jen je světlá nebo tmavá, nebo když krev je stará, tak je hnědá, takže modrá krev neexistuje. Co se týče ochrany, tak pokud ATK užívá tak jak má, tak je plně chráněná a můžete se na ní plně spolehnout. Pokud udělá nějakou chybu v užívání, tak je lepší ochranu antikoncepce zkombinovat s přerušovanou souloží a tím zabezpečíte dostatečnou ochranu před těhotenstvím.

Komentáře uživatelů ...

25. 3. 2010 21:14:02
Díky za odpověď, modrou krev jsem také neviděl. Možná si moje partnerka trochu spletla barvu...byla to jen tmavší červená asi. Jen mi ještě vrtá hlavou či přístroj který jí do vagíny vsouval její gynekolog může bezpečně poznat zda přítelkyně je těhotná nebo ne. Osobně si myslím že zpoždění menstruace bylo zapříčiněno stresem, a zvětšení a bolest prsou zaviněno dospíváním. V 16 letech si myslím je ještě normální že dívce rostou prsa. Pokud budete ještě jednou číst tento dotaz,prosím přibližte mi trochu chování a výhody přístroje u gynekologa. Díky moc
Kacenka [Porodní asistentka]
27. 3. 2010 8:17:16
Nie to je vaginálna utrazvuková sonda, ktorá nevyvolá nič. Len sa ňou vyšetruje, jej použitie vôbec nijakým spôsobom nepoškodzuje pacientku.
27. 3. 2010 18:55:25
a dá se s ní poznat či je žena těhotná?
Kacenka [Porodní asistentka]
28. 3. 2010 9:38:29
Samozrejme, že áno.

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky