9808  29. 3. 2010 9:03:15

Veľmi slabá druhá čiaročka

Dobrý deň. V piatok večer mi tehotenský test ukázal veľmi tenkú a slabú ružovú čiaročku, dnes ráno (pondelok) tá čiaročka bola tiež veľmi bledá, sotva viditeľná. Môžem byť tehotná, ak styk bol, ale ukončovanie bolo vždy mimo mňa?
Alebo môže test reagovať aj na prípadnú cystu na vaječníku ( pobolieva ma podbruško aj kríže). Ďakujem

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Nezáleží na intenzite druhej čiarky, pokiaľ je ju vidieť, tak tehotná asi ste, na 100% vám to však potvrdí až lekár po ultrazvukom vyšetrení. Pokaiľ vám menzes mešká, tak po dvoch dňoch si test zopakujte a ak do 7 dní sa menzes nedostaví a test bude pozitívny, tak sa objednajte k lekárovi na potvrdenie tehotenstva. Stačí tak urobiť až 2 týždne po termíne očakávanej menzes. Sama dobre iste viete, že prerušovaná súlož nie je účinná na 100% a je normálne, že žena aj po takejto ochrane môže kľudne otehotnieť.

Komentáře uživatelů ...

8. 4. 2010 16:53:46
Dobrý den. Chtěla bych se zeptat zda se může jednat o těhotenství. Měřím si bazální teplotu. Poslední MS byla 7.3., poté podle měření a bolestí v podbříšku přišla ovulace 15 DC a od té doby, je to již 17tý den co mám vysoko teplotu (přes 37 st.). Dnes jsem si dělala test ale je negativní. "Problém" je, že jsem v současně době nastydlá (bolest v krku, zvýšená teplota). Tak bych se chtěla zeptat jak velký vliv to může mít na bazální teplotu, jak dlouho bych ještě měla čekat na příchod MS (bohužel cykly jsem měla nepravidelné). A dále by mě zajímalo jestli k ovulaci skutečně došlo, když vzestup BT je a cítila jsem také bolest v pravém podbříšku. Předem děkuji za Váš čas a za odpověď. Eva H.

Příznaky těhotenství Krvácení Léky Neplodnost Šestinedělí Ultrazvuk