10002  4. 4. 2010 18:29:54

Zcvrklá varlata

Dobrý den, nevím kde se mám zeptat, tak to píšu sem. Je mi strašně trapně. Je mi 18 let a poslední dobou mám problémy s varlaty nebo šourkem. Nevím co to je, ale když jdu delší dobu někde venku, tak se mi varlata úplně zmenší. Jsou scvrklá a studená a trošku opocená a prostě jako by šourek je úplně malý a varlata ta nemají žádný prostor. Vyměnil sem už všechny druhy trenek. A nevím čim by to mohlo být. Je to docela nepříjemné. Špatně se s tím chodí, když se mi otírají varlata o vnitřní strany stehen je to velice nepříjemné. Před 3 měsící se mi udělala na stehnech dokonce vyrážka, která pak zmizela. Když příjdu domu a nohy mam v klidu roztažené od sebe, tak se mi jakoby šourek postupně zvětšuje a varlata taky. A pomalu se i ohřívají. Promiňte píšu to strašně laicky, sám to ani popsat neumím. A taky sem si všimnul, že když přidu domu tak je šourek místy takový červený, zarudlý. ale když je mám v klidu tak se za chvíli zase srovnají. Poradí mi prosím někdo? Díky za odpověď. Bojím se, že mám rakovinu varlat nebo něco podobného a bojím se jít k doktorovi. :(

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Je to úplně normální reakce těla na chlad. Nemusíte se ničeho obávat, tam se nachází termoregulační centrum, které reaguje jak na chlad, tak i na vedro a podle toho vtahuje alebo naopak uvolňuje varlata, a tím zabezpečuje aby měly správnou teplotu na správní vývin spermií. Za lékařem v tomto zmyslu rozhodně chodit nemusíte, je to normální!

Komentáře uživatelů ...

4. 4. 2010 20:16:14
Rakovinu určite nemáte nebojte sa. Doplnte ešte ak môžete odpovede: Od kedy pozorujete tento stav? Zväčšili sa vám semeníky ( nie šourek ) za posledné obdobie? Netrpíte miernou nadváhou? Pretože zväčšovanie a zmenšovanie ( i pomerne o dosť "šourku" je normálne. Súvisí to so samoreguláciou tela v tom zmysle aby semeníky v šourku boli chránené proti vyššej teplote ale i proti zime.
7. 4. 2010 13:51:10
No tento stav sleduju od zimy, taky sem nejdřív myslel, že to je zimou, ale nikdy jindy sem si toho nevšímnul, že by se mi takhle zmenšily. Ale mě když se semeníky(šourek) tře o stehna, tak mi pak Zrudnou do červena a jako by pálejí. A zmenšejí se. A když se vykoupu v teplé vodě tak po chvíli se zvětší a už je to v pořádku. Jinak nadváhou netrpím, nebo nevím o tom. Spíše naopak.Měřím 173 cm a vážím 62 kg. Sem spíš hubený(slovensky ,,chudý" mám dojem).
27. 6. 2010 1:14:43
vše funguje jak má a se zapařením kouliček bys mohl mít problémy spíše v létě, když se to vše víc zpotí, nežli v zimě, jak uvádíš

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot