1001  19. 2. 2009 10:46:13

Dlouhá menstruace

Dobrý den, cítím se bezradná, protože mám problém s menstruací. Ráda bych tento problém řešila přírodní cestou. Jelikož můj lékař není nakloněn alternativní medicíně, jsem v současnosti bez gynekologické péče a hledám -zatím marně- náhradu. Nebráním se farmaceutikům,jen upřednostňuji přírodní preparáty nebo metody. Tak a teď k tomu, co mně trápí. Je mi 35 let, bezdětná. Menstruaci mám pravidelně, po 28 dnech, krvácení střední až asi i slabší, bez bolestí, jen lehký PMS, vyznačující se podrážděností. Samotná délka menstruace je tak 12-16dní. Začne to tak 7denním "špiněním"pak přijde krvácení, které trvá tak pět, šest dní a následuje dalších asi čtyři dny špinění. Cítím se z toho unavená a vyčerpaná. Často se objeví i dvou až třídenní krvácení mezi cykly. Tento stav trvá už asi tři roky.
Můj lékař říkal (podle vyšetření v den počínající menstruace) že mám velmi nízkou sliznici - O,5 cm, a že je to zapříčeněno hormonální nerovnováhou, a že to není zas tak důležité k řešení.To bylo loni, a to jsem u něj byla naposled.
Zatím hledám marně náhradu.
Je možné řešit toto homeopatií?
Zatím beru detoxikaci od Dr.Jonáše, Gynodren (na ženské organy),dostala jsem ještě Joalis-cor-help(na srdce) a Joalis-mind-help(na mozek),jsem na začátku kůry.
Děkuji za radu v jakémkoli směru,moc.
Přeji mnoho uspěchů a s čekáváním odpovědi se loučím a ještě jednou děkuji.
Hanka Žárská amelia@volny.cz

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Nejdřív musíte podstoupit řadu vyšetření, které by mohli odhalit pravou příčinu, proč máte takový problém s cyklem. Pokud všechny možné léčebné a terapeutické úkony by poukázali, že nic závažného a patologického tam není, tak pak můžete hledat pomoc v alternativní medicíny, nebo jí klidně můžete kombinovat s terapií určenou lékařem. Já mám ráda taky přírodní cestu, ale neodmítám ani klasickou léčbu, protože mi moc pomohla. Možno váš problém je jenom na psychickém podkladě a to se velmi těžko řeší.

Komentáře uživatelů ...

18. 3. 2009 18:38:21
dobrý den, beru hormonální antikoncepci a vždy mám menstruaci 5dní, jenže teď mám pátý den a je stále krvavá:-( Dnes jsme nosily dřevo-ale nebylo nijak těžké, tak jestli to může být tím a pokud ano, tak kdy se to zlepší? Děkuji
Kacenka [Porodní asistentka]
18. 3. 2009 21:33:37
Určitě je to způsobeno tím, že jste se trochu víc namáhala a děloha se víc prokrvila. Mělo by to ustat. Nemusíte a bát.

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky