10169  9. 4. 2010 13:21:17

Predkožka polročný chlapček

Dobrý deň. Syn mal pri narodení čiastočne pohyblivú predkožku. Na radu lekárky sme ju necvičili a teraz po pol roku je predkožka nepohyblivá, ma len maličkú dierku na čúranie a penis pri čúrani akoby "napuchol".
Mame výčitky, že sme cvičenie zanedbali a stav sa zhoršil. Nevieme čo s tým. Máme sa objednať na urológiu? Máme predkožku nejakým spôsobom cvičiť aj keď je úplne (až na tú malú dierku) zarastená? Vďaka.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
V tomto prípade by som nič nerobila a navštívila detského urológa. Treba to riešiť čím skôr. Hlavne nič nerobte na silu, to vášmu synovi môže ešte viac uškodiť!

Komentáře uživatelů ...

9. 4. 2010 14:45:29
Zkuste bez násilí předkožku uvolnit, pokud to nepůjde, běžte na dětskou urologii (tj. dětská chirurgie nebo odd. pro děti na urol. klinice - záleží na nemocnici). Potíže při močení vyžadují uvolnění, jinak hrozí poškození ledvin. Možná změňte i dětskou lékařku. Pokud byla předkožka volná, je škoda, že jste ji nestahovali hned od narození, ničemu to nevadí. Takto volnou kůžičku má jen menší část chlapců.
10. 4. 2010 5:25:21
Žiadne násilie!!!!!!Výčitky si nerobte. Lekári v tejto veci jasno sami nemajú. Jedny strhávať druhý nie, počkať až sa predkožka sama uvoľní. Skôr ako by som to riešil s lekárom vyskúšal by som slabučko tomu pomôcť. Hneď po kúpaní v teplej vode, zmäkčení pokožky a natretí olejom slabučko skúsil sťahovať predkožku. Jemne a pomaly. Len čo kožička dovolí. I keď len pol milimetra. Ak nepustí nechať tak a pokračovať na druhý večer. Skúste to robiť asi mesiac. Ak sa predkožka neuvoľní, nevadí, rozhýbaná bude. V tom prípade by som to ukázal lekárovi či nejde o fimózu ( v tedy treba urobiť zákrok )a nechal by som to tak. Pri kúpaní by som raz za čas pokračoval v pokuse - uvoľňovaní, nenásilne. V staršom veku dôjde k uvoľneniu.
11. 4. 2010 14:25:08
Přesně tento problém jsem měla u svého prvního syna,potíže při močení,předkožka nešla přetáhnout,nikdo nám ani neřekl,že ji máme postupně stahovat a tak následovalo bolestivé uvolnění tyčinkou,naříznutí uzdičky a stažení předkožky vše při plném vědomí mého syna.Byl to malý horor a hrozně při tom vyváděl,mu- selo to moc bolet.Následně jsme předkožku museli stahovat,ale zpočátku to bylo dost problematické a bolestivé.Když se narodil druhý syn,nechtěla jsem toto vše znovu absolvovat a po dohodě s manželem a dětským lékařem jsem požádala hned při první prohlídce zda je možné nechat ho obřezat.Dělali mu to v 14 měsíci a bylo po problému a nijak jinak bych už nepostupovala.S pozdravem Klárka
12. 4. 2010 8:53:13
Vdaka za odpoved. Syn moci normalne a vela, cez tu malicku dierku. Trapi ma vsak, ze penis sa pri moceni "zmeni na balonik" a predkozka je nepohybliva.
Kacenka [Porodní asistentka]
12. 4. 2010 17:59:53
Tak to nie je fyziologické, je nutné vyhľadať detského urológa a riešiť. Hrozí veľké riziko infekcie.

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí