10250  12. 4. 2010 9:39:56

Antikoncepcia a ochrana

Dobré ráno. Prosím vás som chránená od začiatku užívania ATK? Začala som brať svoju úplne prvú ATK v živote. Celý mesiac, každý deň v tú istú hodinu, bez zabudnutia tabletky. Takže brala som ju tak ako som mala. Som chránená od začiatku, pretože som mala sex (ale iba krátky) niekedy po dvoch týždňoch od začatia a na 2.deň v 7dňovej pauze, v obidvoch prípadoch žiadna ejakulácia neprebehla. Môžem byť v kľude?vopred nakujem za odpoveď.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Áno môžete byť pokojná, pokiaľ nedošlo k ejakulácii, tak nemáte byť ani z čoho tehotná. A k tomu poctivo užívate tabletky, takže ste plne chránená a tehotenstvo nehrozí!

Komentáře uživatelů ...

13. 4. 2010 21:55:10
Dakujem.Pretoze mam obavy z toho: ked som mala 3 tabletky do konca balenia objavil sa mi silno hnedy vytok/spinenie.(ale to je vraj normalne pri prvych 3mesiacoch)trval nejake 4dni.Potom prestal .A teraz je to 4.den 7dnovej pauzy a mam ho zase uz 3dni.Lenze teraz neviem ci to uz mam povazovat ako menstruaciu , pretoze krv tam velmi nie je ,iba ak taka slaba.Proste je to silno hnede spinenie/pomerne vela. A prave preto som sa zacala obavat ci som chranena uz aj po 2tyzdnoch uzivania.Ci to nemoze znamenat tehotenstvo. Ano ako som napisala ejakulacia neprebehla ani v jednom pripade:)Len teraz neviem ci to uz mam povazovat ako menstruaciu, alebo sa este len dostavi/rozbehne (vlastne na krv) ?? DAKUJEM za vasu odpoved :)
Kacenka [Porodní asistentka]
14. 4. 2010 21:24:29
Špinenie je normálne. Obvykle užívaní ATK sa krvácanie zoslabí, úplne zastaví alebo je len slabé špinenie.
14. 4. 2010 22:06:47
Takze v pauze to silno hnede spinenie som mala brat vlastne ako menstruaciu? pretoze dnes sa mi uz neobjavuje iba rano uplne slabo hnede a teraz ku veceru nic.Ostala som neista z toho lebo pred tym stale silna krv a teraz sa nedostavila ziadna krv.Zlakla som sa ci to nemoze byt z mozneho tehotenstva. Aj ked ako pisete neviem z coho by som chcela byt ked ejakulacia nebola :) Ale pocula som uz aj o predejakulacnej tekutine , ze moze obsahovat tak preto tie otazky ohladne toho od kedy som chranena ATK. Dakujem este raz za vase odpovede :)

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky