10251  12. 4. 2010 10:12:17 - Andrea B.

Predkožka na penise 20 mesačného syna

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, mám 20 mesačného syna, a zdá sa mi, že koniec jeho penisu nie je v poriadku. Prikladám foto, nemá žiadny problém pri močení a ani ho nikdy neboli, avčak predkožka sa mi zdú úzka, nejde pretiahnut tak aby bolo vidno žalud, pri preťahovaní sa dierka roztiahne, takže nieje veľmi mala, ale nejde cela pretiahnut. Lekárka to kontrolovala uz davnejsie, povedala že sa to upraví do 3 rokov veku dieťaťa, a keď nie tak že nás pošle za odborníkom. A čo sa týka cvičenia- preťahovania, tak povedala ze nemáme to robiť, že iba vajíčka mame kontrolovať ci su v miešku a keď sú povyskočila hore, treba ich späť prstami presunúť do mieška. Myslite si ze sa to ozaj môže do 3 rokov napraviť a zbytočne sa obávam alebo mam tlačiť na lekárku nech nás pošle k odborníkovi-hoci nemá žiadny problém? Prosím poradte mi čo s tým? Vopred ďakujem za každú radu, pekný deň prajem

Obsah fotografie je nevhodný osobám mladším 18-ti let.

Predkožka na penise 20 mesačného syna

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Predkožku u Vášho synčeka by ste v kúpeli mali pomaly preťahovať, pokiaľ je predkožka v takom stave v akom je na obrázku. Lekárka zle poradila, že treba sledovať a kontrolovať len varlatá (vajíčka u dieťatka). Treba samozrejme aj predkožku u chlapčeka, pretože v neskoršom veku bude mať vážne problémy. Jemne mu môžete už teraz preťahovať predkožku, pretože vidím že nie je až tak v poriadku a ako píšete, že mu nejde pretiahnuť tak, aby mu videlo žaluď, tak je to vážne. Potom by bolo vhodné navštíviť detskú lekárku, prípadne detského urológa, ak by predkožka sa sama neuvoľnila do 3 alebo 4 rokov.

Komentáře uživatelů ...

12. 4. 2010 11:36:54
Ozaj to bude v poriadku. Lekárka vám poradila v tomto smere najlepšie a najšetrnejšie pre vašeho syna ako vedela. Skúste ešte vydržať. Pri kúpaní ( alebo tesne po )by som ale slabučko skúšal predkožku sťahovať, ale len veľmi pomaly a čo koľko pôjde . Nič na silu. Môže to trvať i niekoľko týždňov. Ak pôjde uvoľňovať tak pokračujte, ak by t nešlo narobte zatiaľ nič. Počkajte na odborníka do troch rokov. Ale do v tedy sa to možná uvoľní i samo, alebo s vaším jemným poodhrňaním.
Andrea B.
12. 4. 2010 11:46:31
Velmi pekne vam dakujem za odpoved. Takze si myslite ze to nieje nic abnormalne, resp. je to normalne u chlapcov, alebo s tym ma problem len male percento chlapcekov? Kazdopadne vam este raz velmi dakujem za odpoved.
Andrea B.
12. 4. 2010 13:34:38
Dakujem vam velmi pekne za radu, som vdacna za vasu odpoved. Chcela by som sa spytat, ak by to po takom mesiaci nepomohlo, teda by sa to nezlepsilo, pojdem k lekarke, aj tak mame ist na ockovanie. Tak sa jej rovno spytam, ci nas neposle na urologiu. Nemoze to byt uz neskoro? Nechcela by som nic zanedbat a nasledne aby syncek trpel..som z toho smutna, ze to nieje v poriadku. Mozem sa spytat v akom zmysle to je vazne? Co sa moze stat, alebo ake to moze mat nasledky, ak mu pri pretahovani zalud nieje vidno.- iba kustik, ale nie cely. Dakujem za vasu odpoved
Kacenka [Porodní asistentka]
12. 4. 2010 17:54:44
Pokiaľ nejde predkožka pretiahnuť cez žaluď tak sa zvyšuje riziko infekcie a zápalu, čo je dosť nepríjemné. Aj pod predkožkou sa žaluď musí umývať, tým že sa tam nedá dostať, tak sa tam ukladá mázok, je tam teplo a vlhko a to je živná pôda pre množenie sa baktérií. Takže toto je najväčší asi problém so zúženou predkožkou. V detskej poradni v sekcii predkožka u detí je mnoho overených rád maminiek ktoré riešili podobný problém a úspešne, tak sa na to pozrite možno vám to pomôže.
12. 4. 2010 19:55:40
Tvůj chlapeček má určitě částečně zúženou předkožku a je třeba ji zkoušet přetahovat,nenásilně.Pokud to nejde netrap ho,ale musíte s ním k dětskému lékaři a ten mu buď ambulantně koneček roztáhne,možná i udělá malý zákrok kdy mu zúžený koneček odstraní,ale na to je asi zatím čas.Z obrázku je vidět,že i varlátka (vajíčka) mu lezou nahoru a nemá je uložené v šourku.Opatrně mu je stahuj může to být bolestivé kdyby jsi je zmačkla.Ale to nebude až tokový problém jako ta předkožka.Možná i obřízka v tomhle věku by to vyřešila,ale tu asi nechceš.
25. 4. 2010 14:59:25
U obou mých synů se vyskytl problém s předkožkou, u prvního (na radu lékaře) bylo toto řešeno uvolněním sondou, dále ve 4 letech tzv. vyloupnutím a po zahojení ještě musel na přerušení uzdičky, tzn. 3 dosti bolestivé zákroky. U druhého syna jsem toto nechal řešit obřízkou, která se zahojila během pár dnů. Nemá žádné trauma z doktorů!
8. 5. 2010 22:32:02
Proboha, lidi, dejte už těm klukům pokoj, já nechápu, který úchylný sadista přišel na to, že předkožka musí být ve třech letech stažená. Jediná a hlavní zásada - pokud ten kluk nemá žádné zdravotní problémy a předkožka netvoří překážku při močení, nechte ho na pokoji a nic nestahujte. Příroda si to vyřeší sama. Přečtěte si poznatky a rady skutečných odborníků, např. článek MUDr. Jany Kaprinayové zde: http://www.rodina.cz/clanek5274.htm v němž je podle mého názoru velmi chytře a srozumitelně vysvětleno vše, co by měli rodiče vědět o problematice s předkožkou svého potomka, jak rozeznat skutečnou komplikaci od domělé a jak v takovém případě postupovat.
Kacenka [Porodní asistentka]
9. 5. 2010 10:15:12
ďakujeme za odkaz, ale veď pani doktorka píše to čo mi a dokonca je fyziologické, keď predkožka ide stiahnuť do dvoch rokov u 80% novorodencov. Nikto tu neradí násilne sťahovať predkožku, ale len to čo to ide. Hygiena sa musí dodržovať aj v týchto oblastiach a to píše aj pani doktorka. Po dovŕšení troch rokov ak predkožka nejde stiahnuť cez žaluď je na mieste poradiť sa s lekárom, ak ten povie, počkať a pokračovať len s preťahovaním, tak to stačí, ale nie aby čakali až do 17 roku života to je podľa mňa skutočne už dosť neskoro. Môžem vám napísať, že čo lekár to názor, pretože každý lekár vychádza hlavne zo svojej praxe a skúseností. Takže je na každom z nás ako sa k tomu vlastne postaví.
10. 5. 2010 21:49:55
Ano, to je pravda, také jsem to zde v jednom příspěvku zmiňoval, že se lékaři na toto téma vlastně neumějí dohodnout. Jenom, když jsem si pročetl několik dotazů a odpovědí v tomto tématu, měl jsem z toho nepříjemný pocit, že velké procento rodičů má utkvělou představu, že předkožka musí jít u malých dětí stáhnout do nějakého věku - dejme tomu tří let - a pokud ne, je to špatné a musí se to řešit. Přitom to vůbec není pravda, protože pokud to dítě opravdu nemá žádné problémy, přestože má předkožku konglutinovanou, tak není zapotřebí nic řešit a to ani v pozdějším věku. Jak jsem psal, v mém osobním případě mi nikdo v dětství předkožku nestahoval, a k úplnému odlepení u mě došlo až ve 12-ti letech. Nikdy jsem žádné problémy neměl a dodnes mi vše funguje tak, jak má. A takových případů je spousta. Souhlasím, že je nutné udržovat hygienu, ale jen v rámci momentálních možností, tedy není bezpodmínečně nutné, aby se musela dát předkožka stáhnout, natož u 20-ti měsíčního kluka. I když nejsem lékařem, podle toho obrázku soudím, že na jeho věk je zcela v pořádku. Jak píše paní doktorka Kaprinayová, první, kdo stáhne předkožku, by mělo být dítě samo. Navíc nesouhlasím tak docela s názorem vašeho pana doktora - sexuologa, že by měli zkoušet stahovat předkožku v koupeli - důvod je ten, že v koupelové vodě je jednak mýdlo, které narušuje přirozené mikroklima pod předkožkou a navíc jsou v koupelové vodě nečistoty, což může paradoxně vést ke vzniku zánětu. Toto by se mělo provádět maximálně pod vodou tekoucí. Spousta maminek nezná rozdíl mezi přirozenou konglutinací a skutečnou fimózou, podléhají zbytečné hysterii a následně páchají nepředloženosti... Bohužel, v mnoha příspěvcích na tomto fóru se zejména matky tážou, v jakém věku už by dítě mohlo podstoupit obřízku, protože ji berou zřejmě jako nějakou samozřejmost. V dnešní době je obřízka čím dál víc prezentována jako jakési ideální řešení mužské hygieny, což je dle mého názoru velmi nešťastné stanovisko. Velkou úlohu v tom hraje skutečně móda a mnoho mužů ji dobrovolně podstupuje, aniž by je k tomu vedly zdravotní důvody. Je to jejich věc. Ale rodiče by si rozhodně toto právo vůči svým dětem osobovat neměli. Pokud dítě nemá s předkožkou zdravotní, či fyziologické problémy (což skutečně většinou nemá, protože většina "potíží", jež jsou zde prezentovány, jsou zcela přirozeným stavem, který se časem sám vyřeší), měli by ho rodiče nechat vyrůst s předkožkou až do věku, kdy bude sám schopen rozhodnout, jestli si ji chce nechat, nebo ne...
1. 7. 2010 22:20:54
Chudák klučík,ten bude muset na obřezání předkožky a možná i operativní snesení varlat do šourku,pokud chce být v pohlavním životě trochu fit
13. 12. 2010 21:08:13
Andreo,jak to malému dopadlo?Už mu s tím něco dělali?Je mi malého líto,snad to moc nebolelo.Lucka
Admin [Administrátor]
6. 9. 2016 8:29:16
Téma uzavřena !!!

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí