10276  12. 4. 2010 18:27:35

Môže mi stiahnutá predkožka uškodiť?

Dobrý deň, chcel by som sa opýtať, či môžem mať takmer stále stiahnutú predkožku. Je to ako keby som mal obriezku, alebo mi to môže uškodiť? Ďakujem

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
A prečo by ste to mal robiť, trochu tomu nerozumiem, nie je to prirodzené, ak raz predkožku máte, tak by mala byť pretiahnutá cez žaluď ak je penis v kľudovom stave. priznávam váš dotaz ma prekvapil a trochu tomu nerozumiem, prečo to tak nosiť chcete. Ak chcete mať žaluď obnažený, tak si dajte urobiť obriezku. Ale pokiaľ to tak chcete nosiť, tak sa vám nič negatívne nestane, ak predkožku nemáte zúženú.

Komentáře uživatelů ...

13. 4. 2010 12:18:02
Určite vám to neublíži. Keď ho budete nosiť obnažený nejakú dobu vás to bude trieť a dráždiť na jeho povrchu. Možná na začiatkoch sa i vzrušíte týmto trením, lebo jeho citlivú časť vystavíte trvalému treniu v spodnom prádle. Časom si zvyknete, žaluď prestane byť tak citlivý. Iná zmena vás v takomto prípade nečaká.
13. 4. 2010 17:40:50
Konec předkožky bývá trošku užší, předkožka je ovšem elastická. Míra zúžení a elasticity předkožky je u každého muže stejná. Pokud předkožka vzadu nezaškrcuje, není užší, tak je jedno, jestli kryje žalud nebo je trvale stažená. Při obřízce s trvalým odkrytím žaludu zpravidla část předkožky je ponechána, je ale odstraněna její úzká část. S trvale odkrytým žaludem chodí plno dospělých mužů bez obřízky, většinou ale žalud bývá zakryt.
13. 4. 2010 20:11:27
Někdy dojde k obnažování žaludu samovolně. Předkožka se při erekci sama stáhne, po ochabnutí se nevrátí zpět. Pokud má někdo předkožku kratší, může k obnažení žaludu dojít např. při běhu, jízdě na kole apod. K tomu dochází během puberty. Pokud je předkožka zcela volná (vzadu ani trochu neškrtí), tak nemá cenu ji stále natahovat přes žalud. Krytí žaludu mělo význam, dokud lidé chodili nazí, jako ochrana před trním či sluncem. Stahovat si předkožku dozadu natrvalo záměrně ale nemá žádný smysl.
8. 2. 2011 14:35:46
Dobrý deň, chcel by som sa opýtať, mám problém ak si chcem stiahnuť predkožku ako keby bola zúžená. Viete mi poradiť čo stým? Ďakujem
Kacenka [Porodní asistentka]
9. 2. 2011 11:09:07
Už sme sa fimózou niekoľko krát zaoberali, odpoveď na svoj dotaz nájdete v starších už zodpovedaných dotazoch.

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot