10362  14. 4. 2010 20:43:48

Pravidelné užívání ATK, obava z těhotenství

Dobrý den, beru pravidelně antikoncepci, nezvracela jsem, ani neměla průjem. Přesto se cítím divně. Menstruaci jsem měla asi tak tři dny, ze začátku slabé špinění a dva dny hodně silnou. Dělala jsem si těhotenský test, do limitu vyšel negativní a po časovém limitu (asi po 5 hodinách) objevila slaboučká druhá čárka. Hrozně se bojím, že můžu být těhotná. Je to možné???

Běla   Běla [Porodní asistentka]
Pokud berete ATK pravidelně a neudělala jste žádnou chybu v užívání, tak by jste těhotná být neměla. Těhotenstký test berte za negativní, protože hodnocení po časovém limitu je nesprávné. Ještě by jsem se vás chtěla zeptat jak dlouho berete ATK? (odpověď prosím vkládat do komentáře pod danou otázku). Vzhledem k bolestem břicha, nelze vyloučit dietní chybu.

Komentáře uživatelů ...

15. 4. 2010 16:35:44
Antikoncepci beru od června minulého roku. V poslední době, většinou celý den mi je špatně od žaludku a bolí mě v podbřišku. Nemůže to být tím, že mi antikoncepce přestala vyhovovat?
15. 4. 2010 16:37:18
Mimochodem, test byl Best-2 a na jiné diskuzi psala paní (slečna?) že by ten test už v životě nekoupila, že po limitu vykazuje pozitivní výsledky a že ona by takhle už musela mít asi dvacet dětí :).
Kacenka [Porodní asistentka]
15. 4. 2010 22:45:00
No ale po limite nie je ani rozumné test hodnotiť, takže to sa nerobí, takže ako už bolo napísané v limite je negatívny a to je správne a vôbec vás už nemá zaujímať test po uplynutí 5 hodín!!! Keby ste brala ATK prvé 3 mesiace, tak špinenie je bežné a nič to neznamená, ale keďže ju berieet už nejaký čas a poctivo bez chyby, tak vám asi hormonálne nevyhovuje a bude potrebné vyhľadať lekára a riešiť to s ním.
16. 4. 2010 20:17:38
Prášky teď měním kvůli akné, dobírám poslední platíčko a bez pauzy začnu jiný druh. Měla jsem ale nějaký gynekologický zánět a bojím se že ho mám znovu zpátky, je to možné mít zánět znovu po týdnu? Dnes se k nevolnosti a občasnému píchnutí převážně v pravém podbřišku přidala i horečka (po hodině od užití ibalginu jsem měla rovných 38)...
Kacenka [Porodní asistentka]
17. 4. 2010 10:13:35
Samozrejme, že možné to je. Musíš to riešiť s lekárom.

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky