10381  15. 4. 2010 9:56:13

Papilomaviry = HPV

Hezké dopoledne, ráda bych se zeptala, je mi 35 let. Podstoupila jsem konizaci děložního čípku ve věku 29 na základě špatných testů na cytologii. Testy na cytologii byly už několikrát předtím špatné, nový pan doktor ihned rozhodl po dvojím špatných testech za sebou provést konizaci. Histologie vyšla pak dobře. Genitální bradavice se mi v tomto období objevily, ale nevěděla jsem tenkrát ani co to je a s čím to souvisí. Testy na cytologii mi pak vycházeli dobře, jednou bylo nepatrné zhoršení. Pak ještě jednou při prvním těhotenství. Podotýkám, že mám jednoho sexuálního partnera 15 let, což jsem s novým partnerem byla již 6 let, když se mi tyhle rapidní problémy objevily. Jsem znovu těhotná a nový pan doktor mi řekl, že když budu mít zhoršené testy, tak to znamená, že třeba čtvrt roku a až půl předtím něco partner s někým jiným měl a že to je holt život. Já jsem se domnívala, že to je v člověku již dlouho a vlivem stresu nebo zátěží se to třeba znovu může "aktivovat". Jak je to prosím tedy s těmito viry, co zhoršují nálezy a mohou způsobit rakovinu, vrací se to tímhle způsobem tím, že je partner nevěrný nebo je to v nás už a špatným prostředím stres atd. to znovu spustí. Je to vyléčitelné? Toto dilema mám už dlouho. Děkuji moc za odpověď!

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Asi najviac sa dočítate na mojej ďalšej stránke, kde sa touto témou zaoberám podrobnejšie http://www.pohlavne-choroby.eu/article/103/ludsky-papilomavirus.aspx tam nájdete odpovede na všetky svoje odpovede. HPV sa vyliečiť nedá, Ak raz tento vírus máte raz v sebe, tak ho máte do konca života a je to len otázkou imunity ako často sa vám ataky budú objavovať.

Komentáře uživatelů ...

Ejakulace Pohlavní nemoci Masturbace Orgazmus Erekce Pohlavní styk HIV, AIDS HPV Mykózy, Kvasinky Genitální herpes Syfilis Chlamýdie