10429  16. 4. 2010 9:00:42

Antikoncepce Minerva a menstruace

Dobrý den, užívala jsem antikoncepci Minerva, při poslední gyn. prohlídce mi dr. změnila antikoncepci na Jeanine. Jeanine jsem začala užívat ihned po Minervě, neměla jsem teda 7 denní pauzu. 7.prášek z nového platíčka si nejsem jistá, zda jsem si vzala, druhý den jsem si tedy vzala raději dva prášky najednou. Po dobrání platíčka jsem menstruaci dostala tak jak jsem měla. Po 7 denní pauze jsem začala užívat nové platíčko, dobrala ho, ale menstruace se již nedostavuje. Týden před očekávanou menstruací jsem měla slabé špinění, za další tři dny jsem měla opět slabé špinění. A den po termínu očekávané mentruace se objevilo opět slabé špinění. Menstruace zatím nikde (už mám třetí den zpoždění). Chtěla bych se tímto zeptat, čím špinění může být zapříčiněno? A také je možné, že i když jsem brala ta dvě platíčka (Minervu a následně Jeanine) bez přerušení a poté jsem možná zapoměla tabletku (nejsem si jistá),zda je možné riziko otěhotnění i přes to, že jsem po dobrání platíčka dostala menstruaci? Děkuji

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
V takomto prípade, aby ste si bola istá, tak je najjednoduchšie urobiť si test. Obvykle pri zmene tabletiek sa v prvých troch mesiacoch môže objaviť slabé krvácanie/ špinenie. Pokiaľ ste po tej chybe v užívaní normálne dostala menštruáciu, tak si osobne (bez vyšetrení) myslím, že by ste teoreticky tehotná byť nemala a to omeškanie menštruácie a špinenie je skôr vyvolané zmenou ATK.

Komentáře uživatelů ...

28. 3. 2011 11:12:52
Dobrý den, prosím o Váš názor. 8 let jsem brala antikoncepci Jeanine, před měsícem se mě zeptal doktor, jestli nechci napsat stejnou antikoncepci, ale levnější, řekla jsem, že ano a pan doktor mi napsal prášky Minerva. Beru je měsíc a dostalo se u mě následující: několikrát jsem za ten měsíc zvracela, mám hodně zvětšené prsa, bradavky mám citlivé a přibrala jsem cca 4 kg. Nezapomněla jsem si vzít prášek ani nic podobného, myslíte si, že mi nesedla nová antikoncepce, nebo že to vypadá, že jsem těhotná? Dneska jsem to měla dostat - se starou antikoncepcí jsem to měla vždy v pondělí brzo ráno, ale teď nic, tak čekám. Děkuji mnohokrát za radu. Lucka
28. 3. 2011 14:35:21
Dobrý den, doktorka mi napsala antikoncepci minervu, jelkož jsem četla negativní ohlas na ni tak se ji bojim začit uživat. Mohla byste mi prosim řici vaš nazor na ni? Vim že každa antikoncepce není zrovna dobrá pro tělo vůbec, ale ja mam problem s akné a to je taky duvod proč ji chci začit uživat, ale také se bojím opačného efektu.
Kacenka [Porodní asistentka]
28. 3. 2011 21:08:35
Pokaiľ je to pod dohľadom lekára, tak sa obávať nemusíte. Každé telo je iné a a každému vyhovuje niečo iné.V8m možno táto ATK bude plne vyhovovať a nebude mať žiadne problémy.
28. 4. 2011 18:25:10
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli má alkohol nějaký vliv na snížení účinnosti antikoncepce. Nebo jestli je také rozdíl v tom, když si dám dvě deci vína nebo třikrát tolik. Předem děkuji.
Kacenka [Porodní asistentka]
28. 4. 2011 19:04:15
nie, ale škodí to vašej pečeni!

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky