10443  16. 4. 2010 14:46:36 - janasvendova

Opar u 3 letého dítěte a novorozence

dobrý den, mám dotaz ohledně oparů na rtu. Máme tříletého chlapce a 2,5 měsíční dceru. Já na opary příliš netrpím, ale můj manžel velmi často opary má. Momentálně má opar a dá se, že syn ho teď poprvé chytil taky. Chci se zeptat, jaká rizika by to pro něho mohlo mít a co by mohlo hrozit naší novorozené dcery, kdyby opar chytila taky. Máme s ní jít raději preventivně k pediatrovi, abych něco nezanedbala. Syn dceru dnes líbal na tvář předtím, než jsem si všimla, že se mu na rtech tvoří vřídek. Mnohokrát děkuji za vaši odpověď.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Predovšetkým v čase výsevu obmedzte alebo najlepšie bude zamedzte bozkávanie sa. Ak je výsev prítomný je choroba v najinfekčnejšom štádiu, takže pozor na to. Opar ako iste viete spôsobuje herpes vírus, ktorý môže dieťa aj zdediť, takže to syn chytil od manžela, preto treba podporovať hlavne jeho imunitu, aby ste zamedzila častému opakovaniu výsevu. herpes vírus sa nedá úplne vyliečiť, človek ak sa ním raz nakazí je jeho nositeľom po celý život. Je to hlavne otázka imunity. Na opar postačí zubná pasta, alebo maste s virostatikami. Poraďte sa v lekárni. Vhodná je aj aplikácia vitamínu B12 a vit. E.

Komentáře uživatelů ...

17. 4. 2010 8:53:18
ahoj co ja som pocula, tak opar neviem, ale horucka vyhodena na perach je velmi nebespecna,.. to ma varovali doktori ze ten bacil moze novorodena zabit :((( tak vzdy ked ideme na navstveu sa musim poiat znamych ci to nahodou nemaju,..:( myslim ze pre istotu je radsej dobre ist doktorovi, a on bde vidiet o aky opar sa jedna,.. tiez mam syna 3 mes , tak sa toho velmi bojim,.. prajem vela stastia,..

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí