10562  20. 4. 2010 13:10:50

Trvale stažená předkožka

Dobrý den, mému dvou letému synovi nešla stahovat předkožka na piňdiku ani trochu. Doktorka tomu nechávala čas. Synovi se, ale pindík zanítil a natekl. Na dětské chirurgii doporučili čištění heřmánkem, aby zánět odezněl a mazat mastí. Na další kontrole byla místo doktora starší lékařka a ta synovi předkožku plně natvrdo stáhla a nechala staženou. Má tedy celý žalud odhalený a krvavý. Takto ho máme nechat 14dní a poté jít na kontrolu. Je to již dva dny a Syna to pořád bolí pindíka má nateklého a plína a slipy se mu k pindiku lepí a poté jde špatně sundat a opět mu teče krev. Prosím poradtě zda je to běžné a méme vydržet a nebo to máme začít řešit u jiného doktora. Děkuji

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
No nie som urológ, ale čítala som mnoho literatúry z tejto oblasti a prepáčte ale postup pani doktorky sa mi nepozdáva a nie je správny, doporučujem vyhľadať iného ale už kvalifikovaného lekára, najlepšie detského urológa.

Komentáře uživatelů ...

20. 4. 2010 17:12:50
Předkožku staženou trvale za žaludem má řada dospělých mužů. Předkožka musí být ale volná, aby vzadu nezaškrcovala. Malí chlapci mají předkožku užší, zvl. pokud nešla stahovat, byla asi užší. Trvale odhalený žalud bych synovi nenechal, zvl. pokud je oteklý. Přetahujete mu občas předkožku zpátky, třeba jen na chvilku? Postup mi připadá velmi divný, doporučil bych zítra zajít k dětské doktorce a sdělit potíže, nebo rovnou na dětskou chirurgii. Zaškrcený žalud může během krátké doby i zcela odumřít. Ovšem částečně zaškrcený žalud někdy neodumře ani po týdnech, ale je oteklý, bolí, může dojít k vážným poškozením. Předkožka trvale vzadu - pokud by ji doktorka rozstřihla, takže by došlo k rozšíření úzké části, tak pak proč ne. Nebo pokud byla provedena obřízka, tak taky jde o něco jiného.
20. 4. 2010 17:19:31
Pindík může být nateklý ze dvou věcí: 1. rozrušení konglutinace, tj. odlepení předkožky od žaludu. Provedenou silou, to znamená podráždění, vlastné povrchové poranění žaludu. 2. předkožka vzadu omezuje odtok krve nebo lymfy. V extrémním případě hrozí až gangréna žaludu. Stav, kdy nelze předkožku stáhnout zpět na žalud a vzadu škrtí se nazývá parafimoza. Někdy je parafimoza způsobená lékařským úkonem, např. při katetrizaci se příliš dlouho ponechá předkožka za žaludem, ta se tam zasekne a nejde zpět. Večer i během dnes bych synovi občas předkožku natáhl nažalud, k normálnímu prokrvení, pak tedy nechal žalud odhalený. Ale prokonzultujte to s dětskou lékařkou, celé mi to přijde velice divné a nestandardní.
22. 4. 2010 21:20:32
Jak se to vyvíjí, kontaktovali jste už doktorku?
22. 4. 2010 21:34:07
to je dobra sprostost co vam povedala doktorka.asi neni normalna.ako moze vasho maleho takto nechat,ved mu moze odumriet pipik.nasmu to stahovali na silu ,tiez ked mal dva roky ale stiahli mu to hned naspat dole.tri dni sa kupal v repikovom kupeli a po troch dnoch som mu vo vani postupne stahovala pipika.teraz bude mat 3roky ma to ok.nenechajte to tak anajdite rychlo druhu doktorku.
10. 9. 2010 20:50:15
ježiši kriste , najhoršie čo môže byť, predkožku vrátiť nazad dole!!!!!!

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí