10837  27. 4. 2010 9:52:25 - rosicka

Kondóm sa nám pretrhol!

Dobrý deň, chcela by som sa vas opytat. Den po skonceni menstruacie sme s priatelom mali pohlavny styk. No keď ho zo mňa vybral, kondom bol prasknutý. No vsak neviem, kedy k tomu došlo, takze predpokladame, že to všetko ostalo vo mne. Hneď som sa išla osprchovať, pomáha to vôbec? Chcem sa opýtať, či môžem byt tehotná? A kedy si mozem urobit tehotensky test tak, aby aj vyšla správna odpoveď? Po akom čase sa vlastne vajíčko zahniezdi? Kedy si môžem byt istá, že test, ktorý si spravím môže vyjsť správne? Mám 18 rokov.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Najskôr si test môžete urobiť po 14 dňoch od pohlavného styku, ideálne je však počkať až do termínu očakávanej menštruácie, pretože až keď sa nedostaví, tak je potom možnosť uvažovať o tehotenstve. Skôr to veľký zmysel nemá. Ak by v tomto prípade došlo hne´d k oplodneniu, tak až po 4 až 5 dňoch od oplodnenia sa vajíčko dostáva do maternice, aby sa tam v sliznici uhniezdilo. Riziko je skutočne veľmi, veľmi maličké.

Komentáře uživatelů ...

27. 4. 2010 10:36:09
myslím, že den po skončení menstruace si otěhotnět nemohla, je to sice možné, ale stou největší pravděpodobností NE, protože krátce před a po menstruaci jsou tyto dny neplodné, test ti spolehlivě ukáže výsledek po 3 týdnech, můžeš zkusit i dřív
27. 4. 2010 10:51:58
Tiez si myslim, ze je malo pravdepodobne aby si otehotnela.

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky