10897  28. 4. 2010 15:25:30

Častá potřeba masturbovat a velmi viditelné žíly

Dobrý den, je mi 20 a vzhledem k tomu, že má přítelkyně ode mě bydlí daleko, mám častou chuť masturbovat. Poslední dobou se mi ale výrazně zviditelnily a zvětšily žíly po celém penisu. Není to nic hrozného, ale je to pro mne změna. Je nutné přestat masturbovat, nebo se časem žíly přestanou zvětšovat? Děkuji za odpověď.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Podľa popisu skutočne nedokážem posúdiť vaše zvýraznenie žilovej kresby. Tak si skúste pozrieť, či to nevypadá ako varikokéla/ kŕčové žily na penise a semenníkoch, ak nie tak o nič vážne nejde. Hlavne ak s tým nemáte žiadne problémy.

Komentáře uživatelů ...

28. 4. 2010 20:35:09
Vaše úvaha může být správna, ale toto je schopen posoudit lékař, když by penis viděl. Jistě by s vámi probral i frekvenci a intenzitu masturbace. Pokud máte penis oteklý nebo rozšířené žíly, zkuste masturbaci na týden vysadit nebo výrazně omezit. Sám uvidíte, dojde-li ke zlepšení. Velmi častá a intenzivní masturbace pro penis určitou zátěž znamená. Doporučil bych vám návštěvu urologického pracoviště a tam lékaři ukázat penis i problémy zkonzultovat. Lékař vám jistě masturbaci nezakáže, může ale doporučit v jakém rozsahu. A zjistí, jestli není příčina též někde jinde.
28. 4. 2010 20:47:47
Ještě dotaz... je možné nějakým způsobem docílít toho, že by se žíly opět zmenšily? Pokud možno né operativně...
28. 4. 2010 22:06:27
Obávám se, že ne. Pokud došlo k roztažení žil, tak ty už se nezmenší. Momentálně oteklé, to se zmenší do určitého stavu, tak to ovšem už zůstane. Ono ani nejde moc řešit operativně. V případě varikózních žil na dolní končetině se tyto operativně odstraní, menší zneprůchodní vstřikem určité látky do nich. Varikózní žíly na varleti se taky odstraňují. V penisu to je problém. Někdy může úzká předkožka při masturbaci vadit odtoku žilní krve a takto by došlo k rozšíření žil. Případná obřízka by odstranila problém, obřízka zčásti znamená i odstranění určitých žilních cest. Asi týden vynechte masturbaci, uvidíte změnu. Pak si dojděte k lékaři, a důkladně to s ním proberte. K rozšiřování žilek někdy dochází i mimo vlastní přičinění, např. rozšířené žilky pod povrchem kůže, tzv. metličky. Fundovanou odpověď vám dá ale lékař v ordinaci.

Ejakulace Pohlavní nemoci Masturbace Orgazmus Erekce Pohlavní styk HIV, AIDS HPV Mykózy, Kvasinky Genitální herpes Syfilis Chlamýdie