10902  28. 4. 2010 16:49:11

Antikoncepce

Dobrý den, začala jsem brát antikoncpeci a beru jí 3-tím dnem, jen mě zaráží otázka na kterou nikde nemůžu najít odpověď, asi je tak hloupá nebo já. Jen bych se chtěla zeptat, jestli při pohlavním styku (samozřejmě teď s antikoncpecí), může do mě můj kluk vyvrcholit, nebo by sme měli používat ještě kondom, a jak by to bylo kdyby kondom praskl? Prosím, moc mě to zajímá, děkuji předem za odpověď.

Běla   Běla [Porodní asistentka]
Pokud jste začala antikoncepci užívat od prvního dne menstruace, pak se na její účinek můžete spoléhat hned. Pokud jste tabletky nasazovala později,např. 5. den cyklu, pak je antikoncepční účinek opožděný a minimálně týden byste měli používat ještě jinou formu ochrany (např. kondom)! Při pravidelném a bezchybném užívání antikoncepce budete chráněná před otěhotněním a pak je samozřejmě nepřerušovaná soulož (vyvrcholení partnera do Vás) možná. Proto antikoncepci i užíváte :-). Jinak samozřejmě antikoncepce nechrání proti pohlavně přenosným nemocem! Před takovou nákazou chrání pouze správně použitý kondom a vyvarování se promiskuitního chování.

Komentáře uživatelů ...

29. 4. 2010 21:33:32
Moc děkuji, takže můžeme praktikovat nepřerušovaný sex ? A jaká je prosím pravděpodobnost, že při pravidelném užívání mohu otěhotnět když vyvrcholí partner do mě ? :) děkuji moc :)
Kacenka [Porodní asistentka]
29. 4. 2010 21:48:16
Pokaiľ ATK beriete ako máte, tak ste na 99,9% chránená, takže ani pri styku s ejakuláciou do pošvy nemôžete otehotnieť!
2. 5. 2010 12:09:44
Moc děkuji za odpověď :) ;-)

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky