10908  28. 4. 2010 17:52:35 - Lucisska

Můžu být už neplodná?

Dobrý den, mám na Vás prosbu! Se svým přítelem už spím 2 roky nechráněně a pořád ne a ne otěhotnět! Už mám 2 dcery z prvního manželství a přítel má taky 2 děti, lékaři nám řekli, že je vše v pořádku, ale proč tedy stále nemohu otěhotnět? Moc Vám předem děkuji za Vaši odpověd!

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Odpoveď vám dokážu dať len lekári po kompletnom vyšetrení na plodnosť u obidvoch. Mal partner niekedy robený spermiogram? To že máte obaja deti, ešte neznamená, že plodnsoť je aj v staršom veku rovnaká ako v mladosti, kde ste mali tie deti. predsa len ste už o niečo starší a vekom sa plodnosť výrazne znižuje ako u žien, tak aj u mužov. Takže určite čím skor absolvujte vyšetrenie spermiogramu a ak bude v poriadku, tak u vás by bolo vhodné nabrať krv na hormóny, imunológiu a aspoň jeden cyklus by bolo žiadúce odsledovať ovuláciou. Vy si ju možete sama skontrolovať pomocou tzv. ovulačných testov, ktoré kúpite v akejkoľvek lekárne, alebo si aspoň začnite merať bazálnu teplotu.

Komentáře uživatelů ...

28. 4. 2010 21:44:35
Pokud máte styk 2 roky a nedošlo k otěhotnění, měli byste navštívit specializované pracoviště. Nemyslím pouze gynekologa, ale přímo pracoviště zabývající se diagnostikou a léčbou neplodnosti (např. Centrum asistované reprodukce).

Příznaky těhotenství Krvácení Léky Neplodnost Šestinedělí Ultrazvuk