10910  28. 4. 2010 19:02:25

Pupínky v ochlpení

Dobrý den, mám problem s pupínkama. Vypadají jako akné.Nic jsem nemačkal, pouze jsem 1 naříznul, když jsem se holil.Mám je asi 3 týdny. Když se mi udělal první, tak jsem to neřešil, myslel jsem si, že je to prostě "jebák". Teď se začínám obávat, že to může být něco jiného. Dočetl jsem se na internetu o podobných pupínach, prý je mají mladí kluci, když dospívají. Doufám, že je to můj případ. Je mi 20 let. Přítelkyně asi před měsícem použila čípek od firmy Gyno-Pevaryl. Při styku ji pálila, mě po čase jemně pálil žalud.Tento problém odezněl u obou dvou. Momentálně mám jednu sex. partnerku a to moji přítelkyni, takže přenos od jiné osoby se může vyloučit. Děkuji za informaci.

Pupínky v ochlpení

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Fotka nie je veľmi ostrá, buď je to len tukového pôvodu, takže nič vážne, alebo sú to podráždené vlasové váčky, po holení ochlpenia. V každom prípade ak sa to zväčšuje a začína vás to aj svrbieť, tak na vašom mieste by som vyhľadala pre istotu kožného lekára alebo urológa.

Komentáře uživatelů ...

28. 4. 2010 22:27:03
Myslím si že príčinou je holenie týchto citlivých miest. Obmedzte holenie aby ste mal istotu. Ak to ustúpi je to jasné. Možná vaša pokožka je veľmi precitlivelá a holiť sa vôbec nebudete môcť. Ak na tom budete trvať musíte dodržiavať určité pravidlá aby chĺpky po oholení nespôsobovali tieto potiaže.
29. 4. 2010 13:52:46
Po holení mi nikdy takové pupínky nenaskákaly.Když se zapotím, tak svědí...Asi zajdu na kožní.
19. 5. 2010 23:11:08
Tak jsem dostal mastičku Imacort...Svědění přestalo, ale pupínky se pomalu rozšiřují dál... 1.června jdu na kontrolu, tak jsem zvědavý co to bude....Má (měl) to někdo taky?
21. 5. 2010 9:33:21
ja mam presne toto iste len ma to nesvrbi. pali ma to ked sa po pohlavnom styku spotim. ako sa dari dalej v liecbe ustupuje to?
30. 5. 2010 14:32:32
Mě to po spocení lehtalo, svrbělo :) Mastička Imacort částečně zabrala, ale momentálně mažu mastičkou Geno-Pevaryl a účinky se dostavily docela rychle. Uvidím za pár dní...
31. 5. 2010 16:39:38
dneska jsem s timto problemem byl taky na koznim, kde mi sdelili to, ze se jedna o nejake "detske virove onemocneni". teda abych byl presnejsi, tak se to spise projevuje u deti nez u dospelich. clovek to muze kdekoliv chytnout (metro,autobus atp.). takze jsme pristoupili k seskrabnuti pupinku. pi doktorka rikala, ze na to masticky nepomahaji. je to dost neprijemne, takze jsme dneska odstranili polovinu a ve stredu na to jdem jeste jednou. predepsala mi masticku, kterou si mam na misto vyskytu hodinu pred tim aplikovat. je to jenom na recept, ale kdyby to nekoho zajimalo, tak se jedna o masticku "EMLA".
Kacenka [Porodní asistentka]
31. 5. 2010 20:28:32
Tak to je super, ďakujeme za informáciu.
2. 6. 2010 21:43:02
Tak jsem byl na kontrole. Doktor mi na to dal znecitlivujici masticku a za hodinu jsem se stavil na ,,vyloupnuti,,. Jedna se o tzv. molusca. 3 mesice inkubacni doba, tak ted musim 2x denne zasipavat Framykoinovym zasypem a cekat, jestli se mi to nevrati. Doporucuji okamzite navstivit lekare, at toho mate co nejmin. Prenasi se to sex. stykem, nebo pri koupani v bazenu. Tot vse, doufam, ze to nekomu do budoucna pomuze...
7. 6. 2011 12:04:51
já to mám taky jsem ráda, že jsem tento příspěvěk našla, protože se o tom skoro nikde nepíše :-) dneska jdu na gynekologii, tak snad to bude v pořádku..

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot