10926  29. 4. 2010 11:24:12

Žilky na penise

Dobrý deň, už asi 3/4 roka mám zo spodu na žaludi dve žily, ktoré sú ako keby do trojuholníka. Idú od začiatku žaluďa a končia tesne pod dierkou na močenie a teraz sa mi po bokoch žaluďa začali robiť ďalšie malé žilky. Neviete čím by to mohlo byť? Dá sa to nejako odstrániť? Je to normálne?

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Ak sa začnú tvoria na penise alebo semenníkoch tzv. kŕčové žily jedná sa o varikokélu a je nutné to riešiť s lekárom, ten určí ďalší postup, či sa to musí operovať, alebo nie. Z vášho dotazu ma však trochu prekvapila lokalizácia tých žil, takže si to neviem dobre predstaviť, čo týmto opisom presne myslíte, preto tieto a podobné dotazy sa cez net nedá riešiť a každý vám doporučí vyšetrenie u lekára.

Komentáře uživatelů ...

29. 4. 2010 12:24:42
Penis je žilnatý orgán, vystouplé povrchové žíly na těle penisu jsou zcela běžné. Na žaludu by ovšem k rozšiřování žilek docházet nemělo. Z vašeho popisu mi není zcela jasné, jak to celé vypadá. Zajděte s tím ale k lékaři, praktickému nebo urologovi. Běžte tam co nejdřív, doporučil bych taky omezit masturbaci do té doby. V rámci ní nebo i partnerských praktiky rozhodně nepoužívejte metody jako zaškrcující kroužky na penis, které se někdy užívají.
29. 4. 2010 13:57:15
a da sa to nejako odstranit
29. 4. 2010 15:32:23
To by vám měl sdělit lékař, až posoudí, o co jde. Rozšířené žilky se odstraňují sklerotizací, to se týká zejména metliček na dolních končetinách. Na penisu to určitě tak snadno nepůjde. Možná nějaké zlepšení možné bude. Hlavně jde o to, aby se problém nezvětšoval.

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot