10942  29. 4. 2010 16:29:28

Nemluví

Dobrý den,
moje dcerka skoro tři a půl roku, v destiměsících, začala říkat mama, tata, baba atd...při mém otěhotnění před rokem přestala a nyní mluví jen svou řečí, od mala je sledována na neurologii a je v pořádku, těhotenství bylo bezproblémové, ale kvůli nečekanému silnému krvácení šla SC, dělali ji masáš srdce a odsání z dutin čistou plod. vodu, vývoj probíhal v pořádku(přetáčení, lezení, sezení, chůze atd.), váhové přírustky též, nyní 96cm a 15kg. ale neukazuje, o nic si neřekne, nevíte kde by mohl být problém? nyní jsme objednaní na ORL, je i hrozně bojácná, ráda se mazlí. Děkuji Věra

Nemluví

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Vaša dcérka je veľmi roztomilá, ale pokiaľ vám ani lekári po rade vyšetrení nedokážu povedať, kde je problém, tak ja to rozhodne nebudem. Vôbec neviem, kde by mohol byť problém. Môžem vás len trochu povzbudiť, ale v tejto chvíli bohužiaľ viac nedokážem. Veľmi vám držím palce, aby bolo všetko v poriadku a dcérka začala rozprávať. Boli ste aj u psychológa?

Komentáře uživatelů ...

5. 5. 2010 17:08:31
Děkuji za odpověď, paní doktorka říkala, že když je tak bojácná, stejně nebude spolupracovat, máme počkat s jinými doktory.
Kacenka [Porodní asistentka]
5. 5. 2010 18:04:56
Tak veľa trpezlivosti a veľa šťastia, snáď sa to čím skôr zmení. Ak by som niečo bližšie zistila, tak vám určite napíšem.
9. 5. 2010 16:03:25
Dobrý den, jen jsem se ještě chtěla zeptat, jestli jsou takové děti, které nechcou mluvit, ukazovat a přesto jsou zdravé? nebo to svědčí o opožděném vývoji či něčem jiném? když jí povím ať mi něco podá, tak mi to podá, jen když to drží v ruce, jinak neví co po ní přesně chci, někdy mi připadá, že mi nerozumí, ale jindy jí to stačí říct jednou a hned to udělá, asi když ona chce, ale oproti jiným dětem toho moc neumí, je dost bojácná a to ji si myslím brzdí, jen doufám, že to doženeme :-)

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí