11026  1. 5. 2010 20:28:57

Nosné mandle

Potrebujem poradit, mojej 4r.dcere zistili že ma zvačšene nosne mandle a že ma ich dat vytiahnut. No bojim sa ich dat preč, lebo potom dorastaju ešte vačšie a bude aj viac chorlavejšia. Teraz ma dlho problem najme so zelenymi soplikmy a ma upchaty noštek aj ked spi dycha ustami. Poradte či mal niekto takyto problem a či sa to časom upravi alebo da sa to inak riešit ako vyberom tychto mandli. Dakujem a pporadte ak možte.Mata

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Už vám v komentári mnoho ľudí poradilo. osobne si myslím, že by mali ísť von, podľa problémov ktoré popisujete. Zelené soplíky sú príznakom bakteriálneho zápalu, takže má asi chronický zápal.

Komentáře uživatelů ...

1. 5. 2010 20:33:01
Já ten problém měl. nosní madle mi skutečně trhali 2x. V 5 letech a v necelých 14. První zákrok si nepamatuji, druhý byl bolestivý, ale jde to rychle. Dnes myslím na to dávají anestezi, já měl jen rajský plyn. Pokud se jí ucpává Eustachovat trubice, tj. zalehlé uši, to je přesně ten důvod, aby ten zákrok byl provedený. Jinak riskujete ušní infekci a poškození sluchu. Ani nemožnost dýchání nosem není v pořádku. Neupraví se samo nic, lékaři postupují zcela správně.
2. 5. 2010 0:06:47
Dakujem za radu.Ak sa smiem opytat,prečo vam vyberali po druhy krat tie mandle?zrejme opat dorastli.A od druheho vyberu mandli mate klud?nemate problemy žiadne?a ešte sa chcem opytat ked ste ich mali vonku po zakroku bolelo vas to?bojim sa ak by šla mala na vyberanie mandli,či ju to nebude po zakroku moc boliet.
2. 5. 2010 9:45:53
Dobry den, ja som mala taktiez ten isty problem, a takisto mi ich brali 2x. Zial nepamatam si na to, lebo som bola malinka, no mama mi vravela, ze sa to dalo rychlo do poriadku, nehojilo sa to dlho. Prvy raz mi ich brali ked som mala 3 roky, a druhy raz ked som mala 8 rokov, odvtedy som nemala nikdy ziaden problem, teraz mam 24 rokov, takze podla rozpravania lekarky, tym trpia hlavne male deticky- teda problemom s nosnymi mandlami. A ak sa smiem vyjadrit k tomu, ci ist alebo nie, tak urcite s nou chodte. V dnesnej dobe je rizikove nieco zanedbat, hoci iba vyber mandli. Lepsie aby sla teraz ked je malicka, nez neskor, ked bude starsia. Uz aj tu "bolest" bude znasat horsie, a bude si to pamatat. V takomto veku na to za chvilu zabudne. A co som pocula od kamaratky, vraj to v dnesnej dobe nieje bolestive, skutocne davaju anesteziu. Tak vam prajem aby ste sa spravne rozhodli a dcerke vela zdravicka. s pozdravom Katka
2. 5. 2010 9:50:25
Dakujem velmi pekne.
2. 5. 2010 14:22:55
Já to myslím zmiňoval, poprvé si bolest nepamatuji, spíš jen pobyt v místnosti, pohled na doktora a "uspávání" (omámení rajským plynem). Podruhé více, to mi bylo 13, vlastně necelých 14. Možná mě málo omámili, takže vytrhnutí bylo bolestivé, pak pálilo, když doktorka zastavila krvácení - něčím to potřela nebo co. Pak to už tolik nebolelo, nakolik se pamatuji, ale nejdřív jsem nemohl mluvit vůbec, ale možnost mluvit se začla rychle vracet. Je to přes 30 let, takže si zas do detailu už nepamatuji. Nevím, jestli dnes nepoužívají celkovou anestezi (u trhání krčních mandlí se dnes snad dává, dřív prý jen hokejistům, jak mi řekla ta primářka), bolestivost by dnes být nemusela. Ale jde o rychlý zákrok i regenerace po něm je rychlá. Kdy jsem šel do školy, to přesně nevím, jestli den potom nebo po pár dnech. Z nemocnice jsem odešel normálně po svých, po určitém odpočinku na chodbě, v doprovodu. Ale nebojte se toho. Problémy s dýchání nosem nemám, ani jiné. A krční mandle mi nějak atrofovaly, takže praktický lékař myslel, že mi je odstranili taky.

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí