11148  4. 5. 2010 11:53:05

Dětská reč, syn má 3 roky

Dobrý den, synovi bude za měsíc 3roky a ještě nemluví, nechce vubec opakovat slova-takže jsi mumlá tou detskou řečí, jeho zrozumitelné sluvka jsou máma,táta a to je asi vše.Chci se zeptat jestli je to normální a či je nějaká metoda jak ho to naučit, nebo je lepší vyhledat pomoc. Děkuji. Alena.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Milá Alenka, ak všetky vyšetrenie u detskej lekárky, psychologičky a neurologičky máte v poriadku a nič patologické sa nenašlo, tak je to len jeho pohodlnosťou a tým, že sa mu len nechce. Chlapci sú už raz taký. Poznám viac takýchto prípadov. Cviky nepoznám, ale osobne si myslím, že sa mu treba venovať, všetko mu ukazujte a rozprávajte mu o tom, čo robíte, čo vidíte, kam idete, proste úplne všetko. Nabádajte ho aby opakoval a vždy keď to urobí mu zatlieskajte, pochváľte ho a odmeňte. Uvidíte čoskoro začne hovoriť, že budete rada, že bude už konečne chvíľku ticho :-)

Komentáře uživatelů ...

4. 5. 2010 12:15:56
Deti sa vyvíjajú rôzne. Verím, že to všetko ešte dobehne a rozprávať bude až vám sa z toho bude hlava točiť. Veľa s ním rozprávajte, prihovárajte sa tak ako keby s vami komunikoval. On komunikuje ale po svojom. Čítajte mu, stále budte s ním a stále rozprávať. Ak niečo si bude pýtať občas sa zatvárte nechápavo a potom povedzte " ty si myslel toto ? " a dajte to čo si pýtal. Rozhovorí sa nebojte sa.

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí