11160  4. 5. 2010 15:15:44

Záchvaty u dětí

Prosím pěkně mám dotaz, můj 2letý syn je naprosto bezproblémový, což neznám má dcera byla a je velmi živé dítě, on také ale vše se s ním dá v klidu vyřešit, o to více mě "děsí" když jednou za 14dní se např. špatně vyspí a pláče a z toho dostane takový záchvat, že ho nemůžeme zastavit, strašně křičí a jen leží a pláče nepomáhá vůbec nic bojím se, aby si z toho neudělal kýlu nebo něco poradíte mi prosím u dcery to neznám a u známých vím, že stačilo pokropit studenou vodou, ale tady nic a prosím neříkejte ať dítě "profackuji" to neumím a nechci děkuji a nezlobte se za dlouhý dotaz Dominica

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Ja na tom nič zlé skutočne nevidím, veď sa občas pozrite na dospelých robia to isté. Určite raz za mesiac nastane chvíľa, ktorú si často krát ani sami logicky nevieme vysvetliť a nemáme chuť na nikoho a na nič. A rovnaké pocity prežívajú aj deti. keď to nie je dennodenne, tak skutočne na tom nič zlé nevidím. Sú to prirodzené reakcie dieťaťa. Nechajte ho, nech sa vykričí samého, nedohovárajte mu, to obvykle len stav zhoršuje. Zavrite ho samého do izby a povedzte mu, že ak sa ukľudní, nech príde za vami a vy sa s ním budete ďalej hrať.

Komentáře uživatelů ...

5. 5. 2010 21:27:34
Ahoj Dominico, já myslím, že dítě má taky právo na emoce, nemůže se pořád jen usmívat. Představ si, jaké by to bylo, kdyby nám dospělým někdo zakázal plakat nebo nás za pláč dokonce trestal. Moje holčička taky jednou za týden za čtrnáct dnů pláče, zdánlivě bezdůvodně - ona je ve věku, kdy to ještě nedokáže říct. Taky při jejím pláči nic nepomáhá. Tak ji jenom utěšuju a nechám jí vyplakat. Plakat se prostě musí! Když to budeš dítěti zakazovat, zaděláš mu tak na psychické problémy v dospělosti.

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí