11216  5. 5. 2010 16:00:15

Částečná obřízka u dítěte

Můj 3,5letý syn byl před 3týdny na operaci a má částečnou obřízku. Celý týden po operaci to pořád praskalo a okolo šití stále krvácelo. Dělali jsme to co lékaři chtěli, ale bohužel jejich nazory se každý den dost lišili! Mazali jsme Contractubex a pak se to alespoň zacelilo, bohužel je z toho velmi tuhá jizva a tvrdá, takže nám teď radí masírovat vazelínou. Předkožka jde přetahovat, i když na začátku lehce ztuha. Ptám se, jestli můžeme dělat něco více, protože moc něvěřím, že masírování pomůže a okraj bude jemný? Může se ten okraj tak stáhnout, že by mu to nešlo přetahovat? Kolik máme času to nějak vylepšit, tedy kdy s jizvou už nic neuděláme? Děkuji L.B.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
V našej poradni sme sa už obriezke, predkožke malých detí, teda chlapcov bavili už mnoho krát.Mnohé maminky iným radili používať špeciálny kúpeľ z nejakej bylinky, do ktorého namáčali penis a pomohlo to. Preto vás poprosím využite vyhľadávanie a prečítajte si v sekcii odpovede a rady na túto tému.

Komentáře uživatelů ...

5. 5. 2010 16:07:58
Riziko opakování fimozy při částečných obřízkách je. Cílem bývá, aby se poměry nelišily významně vůči neobřezaným mužů. Pokud jde přetahování mírně ztuha, tak lékaři se snažili patrně z předkožky co nejvíc zachovat. Rána je sice povrchově zhojená, ale jizva bude pracovat po řadu týdnů či spíš měsíců. Po půl roce bude možné usuzovat více. Mazání jizvy pro zvláčnění vaselinou nebo čistým vepřovým sádlem se doporučuje u ran všeobecně. Myslím, že při dodržení je vysoká šance, že jizva časem změkne a bude méně výrazný, časem by měla být zcela neznatelná. Pokud by přeci jen potíže s předkožkou byly, pokud jde o přetahování, byla by pak nutná obřízka kompletní.Lékaři jsou schopni provést dobře výkon, hojení rány je ale věcí organismu. A jsou si i vědomi, že tu potíže být můžou.
8. 5. 2010 14:26:28
Vážená paní,měla jsem obdobný problém u mého prvního syna ten měl také problémy s předkožkou a jejím přetahováním několikrát mu to bolestivě dětská lékařka přetáhla až to dopadlo tak,že musel na obřízku.Udělali mu také jen tu částečnou a problémy pokračovaly a po půl roce musel znovu na obříznutí.To mu už odstranili celou předkožku. Hodně s tím zkusil,ale po zahojení už bylo po problému. Když se mi narodil druhý chlapeč,tak hned při prvních kontrolách v poradně jsem požádala zda je možné nechat syna obřezat,tak aby mu celou předkožku odstranili,pokud možno co nejdříve,když je ještě malinký.To nebyl problém, ůplnou obřízku mu udělali ve 14.měsíci,tak že měl celý žalud obnažen.Dobře si na to zvykl,jizva se téměř ztratila a vřele doporučuji takto postupovat,protože pak už žádný problém nebyl.Navíc si myslím,že se mu krásně žalud vvyvinul a narostl.Žádné problémy se záněty,infekcemi,bolestivým přetahováním atd.

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot