11272  6. 5. 2010 17:48:21 - PatRreZzZ

Asi zúžená predkožka

Zdravím. Tak ako je v názve tak mám viacnásobný problém s penisom.
1.-Keď mám penis v normálnom stave tak sa mi dá v pohode pretiahnuť predkožka aj keď spodná časť mi nejde, lebo mi to tam drží uzdička, asi ju krátka, lebo tak to vyzerá, ale až príliš krátka a keď sa mi penis stoporí tak sa mi nedá vôbec ani pretiahnuť, vtedy to vyzerá skôr akoby bola zúžená. Ale keď masturbujem tak je všetko v pohode, aj ejakulácia aj všetko a nič nebolí, len neviem aké to bude pri pohlavnom styku. Penis si aj umývam pravidelne raz za deň, ale žaluď mám príliš citlivý na dotyk a aj na prúd vody keď sa sprchujem a vodu púšťam priamo na žaluď, ale tlak vody nieje veľký, ale aj tak to bolí. Nechcem ísť ani na obriezku, lebo bude ma to bolieť ešte viac ako iných kedže to mám také citlivé. A neviem si ani predstaviť akoby som chodil bez predkožky, veď keď sa mi minule náhodou pretiahla predkožka v slipoch tak to bola neuveritelná bolesť.
A ja mám už takéto problémy niekoľko rokov ,ale som myslel,že to prejde kedže sa mi začínala puberta ,ale ako vidím tak sa to iba zhoršuje. Niekde som čítal ,že žaluď býva citlivý aj vtedy keď sa často masturbuje aj to môže byť dôvod,ale som čítal aj, že obriezka pomôže no neviem si predstaviť tú bolesť. A rodičia o ničom nevedia a mam 15 rokov. Ak som na niečo zabudol tak potom to sem ešte pridám.
Ďakujem za odpoveď. A ak to bude potrebné tak dám aj fotografiu.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Veľmi dobre ste sa diagnostikoval ako ste napísal, tak aj viete čo presne robiť. pokiaľ preťahovanie ani po kúpeli a použitím oleja nie je možné a bolí to, tak musíte ísť za urológom. Existuje aj čiastočná obriezka záleží podľa vás ako sa s lekárom dohodnete a ako to dovolí váš stav. Nie je dôvod sa niečoho obávať. Áno bude to zo začiatku trochu bolieť ale potom sa to všetko zahojí a problémy už nebudú a verte mi stojí za to to riešiť teraz a nie až keď budete mať partnerku a nebudete môcť mať s ňou styk. Tak sa nad tým dobre zamyslite a riešte to!!!

Komentáře uživatelů ...

6. 5. 2010 18:03:01
Zřejmě je zúžená předkožka a to se jinak nevyřeší než obřízkou nebo plastikou předkožky. Dále se zdá, že máš krátkou uzdičku, i zde zbývá jen chirurgický zákrok. Bolest při stažené předkožce jsi měl proto, že ti úzká předkožka zaškrcovala žalud. Nepřejde nic, jak jsi zjistil. Už neodkládej návštěvu lékaře. V 15 letech můžou zákrok provést na dětské chirurgii nebo urologii. Zákrok bolestivý není, na něj tě uspí. Potom to bolet může (dle zkušeností mužů - některé to téměř nebolelo, některé muže ano - např. při erekci nebo močení), ale je to otázka pár dní. Obřízka - buď ti můžou odstranit předkožku celou, pak není riziko, že to bude zlobit znovu, třeba jen méně. Žalud pak je trvale odhalený, ale bolet tě nebude. Pár dní si možná budeš zvykat, někdy dojde třením o prádlo i mírné ejakulaci, např. při běhu. Někde provádí částečné obřízky, tj. žalud zůstává krytý předkožkou - krytí je poloviční, někdy až celý žalud, pokud byla předtím předkožka hodně dlouhá. To musí posoudit operující lékař. Je tu ovšem malé riziko, že se problém bude opakovat, např. z důvodu zjizvení rány na předkožce. Ještě jinou variantou jsou naříznutí předkožky a různé plastiky, tyto operace ovšem neprovádí všude. Umí je zpravidla plastičtí chirurgové, můžou být brány jako nadstandard, tj. za úhradu. Cena takové operace by mohla být 6-20 tisíc. Dle mého osobního názoru je nejlepší kompletní obřízka, volněji provedená, aby byl žalud zcela odrkytý, ale za ním bylo trošku předkožky, která se vypne při erekci. Obřezaných je snad třetina ze všech mužů na světě, obnažený žalud nebolí, bolí teď jen z důvodu zaškrcení úzkou předkožkou při jejím přetažení. A asi vzhledem k věku to budeš muset probrat i s rodiči. Do 18ti nečekej, čím dřív, tím líp!
8. 5. 2010 15:12:27
Autor příchozího příspěvku má naprosto pravdu. Obřízka tvůj problém vyřeší. Té přecitlivělosti se fakt neboj. Vypadá to strašně, ale srovná se to skutečně dost rychle. Jen si rozmysli, jestli uzdičku odstranit nebo prodloužit (tzn. plastiku). Doporučuji ti domluvit si jizvu dál od žaludu, aby ti zůstalo více vnitřní, erotogenní předkožky. Pokud se ti penis po erekci hodně zkracuje, tak ti volnou obřízku nedoporučuji. Pak bys měl na neztopořeném penisu hodně zkrabacené kůže a to nevypadá moc sexy (penis je vnímán jako vrásčitý). Takže kvůli vzhledu doporučuji obřízku těsnější (vezme se víc kůže). Od urologa vím, že i když by se kůže vzalo moc, tak sama rychle doroste do potřebné délky a kůže na penis je pak pěkně hladká.
10. 5. 2010 20:13:07
Ďakujem všetkým,len čo poviem rodičom?:)

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot