11388  10. 5. 2010 9:34:49

Duphaston a hnedý výtok

Dobrý deň, chcela by som sa opytat, od 9.5. som začala brat duphaston na úpravu cyklu (snažíme sa o bábätko a mám velmi nepravidelny cyklus). Po 10tich dňoch od dobrania tabliet som do 4 dni dostala menštruáciu. Po nej som mala 7 dni hnedý výtok a tak zasa krvacanie na 13 den cyklu, ked mala byt ovulacia. Telefonicky som to konzultovala s lekarkou. Tá mi povedala, ze je to z tych liekov a ze uz mam zacat brat ten duphaston (ten mal nastupit az 17den). Teraz mam po krvacani 18 deň cyklu a opäť je tam ten výtok. Moze to byt z tých liekov a cyklus a tak upravuje alebo je potrebne sa hned objednat na vyšetrenie? Som z toho dosť zmatená.
Ďakujem za odpoved.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Akosi mi to dátumovo nesedí. veď ak ste od 9.5 len tabletky začala brať, tak by ste ich ešte stále mala užívať až do 19.5 alebo nie? Rovnako ako veta: "Tá mi povedala, že je to z tých liekov a že už mám začať brať ten duphaston ". Vy okrem Duphastonu beriete aj iné lieky? Prosím skúste mi dotaz ešte raz napísať a podrobnejšie. (do komentára poprosím, ďakujem)

Komentáře uživatelů ...

13. 5. 2010 15:21:39
Dobry den, upresnujem a opravujem terminy. Duphaston som zacala brat 9.4. brala som ho 10 dni. Do 4 dni mi prisla menstruacia co je v poriadku. Ta trvala 5 dni a po nej som zacala mat hnedy vytok, trval cca 7 dni a po nom na 13sty den cyklu som dostala opat menstruaciu. Vtedy som to konzultovala telefonicky s lekarkou, ktora povedala ze je to mozno z toho duphastonu ze sa mi to upravuje. Od 17steho dna cyklu som mala brat opat duphaston ale lekarka povedala ze mam ho zacat uz ten 13sty ako som krvacala. Ine lieky neberiem, len duphaston 10 dni v cykle 2 tablety denne. Dakujem za odpoved.
Kacenka [Porodní asistentka]
14. 5. 2010 11:57:45
Aha, Tak za upresnenie dotazu veľmi pekne ďakujem. Takže skutočne telo si potrebuje na hormóny zvyknúť. obvykle za tri mesiace by sa to malo stabilizovať a upraviť, pokiaľ nie, tak je nutné hladinu hormónov skontrolovať odberom krvi a potom opäť pouvažovať o vhodnejšej liečbe. O všetkom však može rozhodnúť len lekár na základe výsledkov z vyšetrení.

Příznaky těhotenství Krvácení Léky Neplodnost Šestinedělí Ultrazvuk