11408  10. 5. 2010 15:50:12 - Michaela Šimová

Meškanie menzesu

Pred necelými dvoma týždnami som mala zápal mocových ciest, brala som antibiotika. Pocas brania antibiotik som mala vytok hnedej farby a potom do ruzova. Trvalo to dva najviac tri dni. Po dobrati antibiotik ma zacalo svrbiet v posve, no ustupilo to o tyzden na to presne 30.4.2010 som mala pocit palenia pri mocení a mala sa mi dostavit menstruacia. Nic sa nedialo. Bola som u urologicky, nezistila nic. Preslo to, no menzes uz nemam 10 dni a mam bolesti v podbrusku, sice nie stale, ale etapovite a bolia ma prsia, trosku napuchli, su tvrde, neviem spavat na bruchu.
Robila som si uz dva tehotenske testy a vysli mi pozitivne. Je mozne, ze som tehotna?

Běla   Běla [Porodní asistentka]
Milá Míšo, pokud máte dva těhotenské testy pozitivní, pak těhotná určitě jste. Obraťte se na svého gynekologa, aby Vám těhotenství a jeho uložení a prosperitu potvrdil na ultrazvuku, případně doplní i vyšetření z krve. Svědění po dobrání antibiotik mohlo být způsobeno kvasinkami, které se mohou během léčby přemnožit a způsobovat tyto obtíže. Pokud výtok a pálení trvá, Váš gynekolog Vám předepíše vhodnou léčbu. Těhotenství to nijak neohrozí.

Komentáře uživatelů ...

12. 5. 2010 17:02:50
Dobrý deň. Chcela by som sa informovať, či môže môj gynekológ vykonať tzv. chemický potrat (napr. injekciou Prostin)? Dokedy sa to robí? Ako to prebieha? Nieje to nelegálne? Ďakujem za odpoveď...
Běla [Porodní asistentka]
12. 5. 2010 21:30:37
Chemický potrat se v běžné praxi nedělá. Pokud chcete jít na interupci, budete se muset domluvit s vaším lékařem a na zákrok v celkové narkóze se objednat.

Příznaky těhotenství Krvácení Léky Neplodnost Šestinedělí Ultrazvuk