11413  10. 5. 2010 16:43:32 - 22STANCA

Mešká mi to už 8 deň

Dobrý deň, prosím o radu čo mám aké kroky podniknúť a že čo to môže byť? Vopred ďakujem. Mám 21 rokov, nepravidelnú MS, už vyše roka sa s manželom snažíme o bábo a stále nič. Pred tromi mesiacmi mi meškala tiež ale už 2 týždne a stále som mávala negatívne testy, gyn.mi pichol vyvolávačku a po nej som neskôr dostala a aj mesiac po normálne, no teraz mi to mešká 8 deň, včera v noci som si robila test a vyšiel tiež negatívne. Mám ešte počkať a spraviť si ešte test alebo hneď mám ísť k nemu? Pred tým mi žiadne testy nerobil, iba kukol ultrazvukom ale nič nevidel, myslím pred tými troma mesiacmi. Ďakujem, Stanka.

Běla   Běla [Porodní asistentka]
Milá Stanka, pokud se snažíte o miminko a máte nepravidelnou menstruaci, bude nejlepší, domluvit se s Vaším lékařem na úpravě cyklu. Snažit se samozřejmě můžete dál, ale asi Vám to bude trvat déle. Pokud Vám měsíčky do týdne nepřijdou, určitě se k lékaři znovu objednejte, aby vám aplikoval injekci na vyvolání měsíčků a domluvte se na dalším postupu. Většinou se řeší nemožnost otěhotnět až po roce pravidelné snahy o graviditu. K tomu je ovšem potřeba, aby vám měsíčky chodily také pravidelně. Pokud ani poté neotěhotníte, dělají se další vyšetření. Držím Vám pěsti a věřím, že se Vám po úpravě menstruačního cyklu těhotenství brzy podaří!

Komentáře uživatelů ...

11. 5. 2010 15:48:10
Ďakujem za radu, takže si myslíte, že nie som tehotná ak mi to naozaj preukáže test a mám teda sa objednať čo najskôr ku gynekológovi? A všetko s ním poriešiť?
Běla [Porodní asistentka]
11. 5. 2010 21:12:42
Ano, objednejte se k lékaři. Pokud se již rok snažíte o těhotenství a dosud se Vám to nepodařilo, měl by Vám udělat další vyšetření a Váš problém s Vámi řešit. Především by bylo vhodné upravit menstruační cyklus, aby byl pravidelný.
12. 5. 2010 19:10:22
Práve som to dostala ale je to len také špinenie, aj tak by som mohla byť v tom,nie? V každom prípade sa mám najskôr spolahíňať na testy?
Běla [Porodní asistentka]
12. 5. 2010 21:28:04
Pokud máte těhotenský test negativní, těhotná nejste a špinění je začínající menstruace.
14. 5. 2010 14:30:00
No bola som u doktora, tiež mi potvrdil, čo ste mi napísali, za ochotu Vám veľmi pekne Ďakujem, s pozdravom Stanka.
15. 5. 2010 11:22:29
Chcem sa ešte spýtať prosím Vás, na koho sa mám obrátiť s tým, že ma bolia prsia, hľavne keď sa o niečo obšuchnem alebo keď manžel si na mňa ľahne, proste moje prsia neznesú tlak, nátlak a dotyk ... No v podprsenke ma to menej pobolieva a keďže som dostala MS a gyn.môj si myslí že nie som tehotná, neviem príčinu, poradíte mi prosím Vás? Stanka.
Běla [Porodní asistentka]
20. 5. 2010 21:04:59
Bolesti prsou bývají v druhé fázi cyklu nebo před měsíčky častým projevem, je to dáno vlivem změny hladiny hormonů během cyklu. Jsou léky na snížení citlivosti prsů, ale nevím, jestli by to ve vaší situaci- snaze o miminko- bylo vhodné. Jinak to může být také způsobeno zvýšenou hladinou hormonu prolaktinu. To by zjistil jedině Váš lékař při vyšetření krve. Možná Vám hladiny hormonů vyšetří v rámci zjištění příčiny nepravidelností Vaší menstruace.

Příznaky těhotenství Krvácení Léky Neplodnost Šestinedělí Ultrazvuk