11426  10. 5. 2010 21:26:15

Přetahování předkožky u malého chlapečka

Protože se blíží léto a určitě budu chodit s kamarádkou
na koupaliště chci se zeptat na to jak je to s předkožkou
u malých chlapečků. Kamarádka někdy na koupání vezme svého nejmenšího brášku, kterému je 5 let. Pokaždé při převlékání v šatnách mu stáhne pinďourka tu kůžičku-předkožku za žalud a ten mu úplně obnaží. Tak se koupe nahý třeba celé odpoledne a my se opalujeme. Většina malých prcků to má schované v té kůžičce, ale on to má ten žalud venku a drží mu stažené. To má tak být? Na konec
když se jdeme převléci tak mu to osprchuje a stáhne zase
tu kůžičku zpátky. Nechtěla jsem se jí na to ptát.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Toto skutočne nie je nutné. Samozrejme pre lepšie udržovanie hygieny v tejto oblasti by už od malička mala matka preťahovať predkožku svojmu synovi, alebo aspoň tak ako sa dá a starať sa dôkladne aj o túto časť telíčka, ale nosiť žaluď obnažený na kúpalisku, tak v tomu trochu nerozumiem. proste nie je to nutné.

Komentáře uživatelů ...

10. 5. 2010 21:36:04
Pokud nemá chlapec předkožku zúženou a neotéká mu, určitě mu neuškodí, když mu sestra stáhne předkožku a pár hodin tak hoch je. Pokud se tak ráchá ve vodě, dojde k dokonalé hygieně žaludu. Problématické je slunce, měla by mu v tom případě natřít žalud i vnitřní předkožku krémem s hodně silným ochranným faktorem. Pokud chlapci předkožka neotáká, tak to nevadí. Trvale bych takto malému chlapci předkožku staženou nenechal, pár hodin a pod dohledem, to nevadí.
10. 5. 2010 21:45:38
Řada dospělých mužů či chlapců v pubertě má předkožku trvale staženou za žaludem. Nevím, kolik vám je let, takže možná toto nevíte (nebo jste si všimla na nudistické pláži či v sauně, že to tak někteří muži mají). Možná, že kamarádka předkožku stahuje, protože tak to má otec či bratr toho chlapce. Ke škodě to není, odkrytý žalud znamená maximální hygienu. U všech takto starých chlapců to nejde, někteří mají ještě předkožky užší, déla stažené by zaškcovaly žalud.
10. 5. 2010 21:55:56
Jinak mě docela pobavilo, že si dívky a ženy všímají takových detailů, jak stažená či nestažená předkožka. To neberte vůbec jako výtku, spíš jen konstatuji, že naučené chování navenek se mnohdy neshoduje s vnitřními pocity a zvědavostí. O erekcích miminek si dokážou nadšeně vyprávět třicetileté maminky a téma překožek někdy zaujme i dámy v padesáti. Klidně se kamarádky zeptejte, je to lidské, nemáte se za co stydět.
11. 5. 2010 21:47:06
Sestra mu to stáhla vždy před koupáním na odpoledne.Pokaždé mu pindíka i žalud natřela olejíčkem na opalování o to třeb 2 - 3 x za odpoledne.Docela jsem se divla,že ten malý pindík neprojevil žádné grimasy,když mu to onažovala.Mému bráškovi,když to mamina stahovala dost prostestoval a nelíbilo se mu to,ale nebylo mu to nic platné,mamka mu to při koupání vždy přatáhla o koukala mu ta bambulka.
12. 5. 2010 0:12:31
To je věc zvyku. Když mají malí hoši užší předkožku, tak se bojí aby šla zpět. Pokud měl bratr kamarádky kůžičku zcela volnou, tak mu nevadilo ani delší přetáhnutí za žalud. Jednou jsem zahlédl v tv debatu, dětský urolog a redaktorky tak kolem 35 se s opravdu živým zájmem vyptávaly pana docenta na přetahování kůžičky. Bylo vidět, že je to dosti zajímá, i nějak osobně. Dospělé ženy vnímají i takhle malé kluky jako určitý sexuální objekt. V těchto mezích je to pochopitelně v pořádku. Klidně se zkuste kamarádky zeptat, proč to dělá. Pokud to chlapci nijak nevadí, tak to samozřejmě nevadí, a asi je i ku prospěchu.
12. 5. 2010 4:33:24
Také si myslím,že to není na škodu a je to spíše i ku prospěchu těch malých prcků.Přiznám se,ale když to mamka dělala u mě,že se mi to nikdy moc nelíbilo,ale postupně se to roztáhlo a uvolnilo a nemusel jsem na žádné operativní úpravy.

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí