11436  11. 5. 2010 9:24:46

Negatívny test, tehotenstvo?

Dobrý deň, pre ľahšiu orientáciu v menštruačnom cykle som si začala merať bazálnu teplotu. Teraz sme sa s partnerom rozhodli, že je načase pokúsiť sa o bábätko, tak sme sa tento mesiac poctivo snažili, podľa merania BT prebehla ovulácia 22.4 od vtedy sa teploty pohybovali od 36,6 do 36,8 na 11 deň od ovulácia a aj predpokladaného oplodnenia sa teploty zdvihli ešte o 0,2 stupňa na 36,9 až 37,1 kde sa držia dodnes. Už je to 19 dní od pravdepodobného oplodnenia a test bol 3 krát negatívny. Môže to byť tehotenstvo?

Běla   Běla [Porodní asistentka]
Měření bazální teploty v jednom měsíci Vám příliš o ovulaci nenapoví, je potřeba dlouhodobějšího a hlavně přesného měření za určitých podmínek. Více na (http://www.omimine.cz/articles/detail?id=3). Pokud máte pravidelnou menstruaci, doporučuje se mít pohlavní styk od 8. do 20. dne cyklu obden. Jestliže jste si dělala těhotenský test 14 dní po nechráněném pohlavním styku, 2x jste ho opakovala a je negativní, pak asi těhotná nejste. Jestli dobře počítám, tak už jste měla dostat měsíčky. Pokud se menstruace do týdne nedostaví, navštivte svého gynekologa a domluvte se na dalším postupu. Snaha o miminko obvykle na první pokus nevyjde, ale určitě buďte trpěliví a přistupujte k Vaší touze po miminku s nadhledem. Držím Vám pěsti, ať se vám Vaše snaha co nejdříve naplní! Další informace o plánovaném rodičovství se dočtete na našich stránkách.

Komentáře uživatelů ...

11. 5. 2010 21:30:50
Ďakujem za odpoveď, ale bazálnu teplotu si meriam už viac ako rok práve kôli nepravidelnej menštruácií. Trúfam si povedať, že sa vo svojich cykloch už celkom dobre vyznám. Preto je pre mňa záhadou tento posledný cyklus, v ktorom sme sa rozhodli začať pracovať na bábätku. WUNSCHKINDER moju poslednú krivku vyhodnotil tak, že ovulácia prebehla 22.4. Poctivo sme sa snažili štyri dni pred týmto dátumom každý deň a potom celý týždeň každý druhý deň. Preto je pre mňa nepochopiteľná trojfázová teplotná krivka, ktorá je "nad čiarou" už 19-ty deň a negatívny tehotenský test. Je možné, že túto teplotu spôsobuje nejaký zápal v tele? Inak si to neviem vysvetliť... :-(
Běla [Porodní asistentka]
12. 5. 2010 15:15:23
Samozřejmě ovulace mohla proběhnout později, takže jste těhotná méňe než 14 dní a těh. test ještě nemohl vyjít pozitivní. Proto si ho ještě klidně po týdnu zopakujte, jestliže nepřijde menstruace. Pokud máte ale nepravidelnou menstruaci, tak uděláte nejlépe, když se domluvíte s Vaším lékařem na hormonální úpravě cyklu. Měření bazální teploty je pouze orientační, nejlepší způsob, jak zjistit zda dochází k ovulaci je ultrazvukové vyšetření v průběhu cyklu- tzv. folikulometrie, na kterém se domluvíte se svým lékařem, je také vhodné nabrat z krve vyšetření na hormonální profil. Po roce neúspěšné snahy o těhotenství jsou tato vyšetření již na místě a vhodné bude také doplnit vyšetření spermiogramu Vašeho partnera. Vše zkonzultujte s Vaším lékařem.
Anitachuchu
3. 8. 2016 11:26:53
Dobrý deň prajem, 20.apríla tohto roku som potratila v 16.tt. V máji som dostala menzes a aj v juni. Po konzultácií s gynekológom sme sa začali snažiť o bábo, no v júli so už nedostala menzes. Posledná menštruácia bola 23.6.2016, trvalo 5 dni. Od mesiaca jul beriem tabletky Femibion. 1.augusta som si robila test, no výšiel negatívni, ale na druhý deň sa objavila slabá čiarka.Nevie či sa to počíta. Tehotenské príznaky mám - bolestivé prsia, bolesti v podbrušku, často chodím na wc, a pálenia záhy, bolesti v krížoch. Test som zopakovala o 2 dni a vyšiel negatívni. Gynekolog nastupi až na buduci týždeň. Môžem byť tehotná ? Ďakujem za odpoved

Příznaky těhotenství Krvácení Léky Neplodnost Šestinedělí Ultrazvuk