11466  11. 5. 2010 18:09:11 - fanucc

Varikokéla a její dusledky

Dobrý den, podle fotek a popisů na internetu mám varikokelu. První příznaky jsem spozoroval tak v 15 letech. Teď je mi 25 a samozřejmě postoupila do většího stádia. Sem tam mě to pobolívá. Poslední týden mě pobolívá břicho a druhé varle taktéž.
Může tak dlouho neléčená varikokela způsobit třeba i rakovinu nebo větší problémy v břišní dutině?
Děkuji za odpověď

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Obvykle sa tento problém , ako ste sa aj sám mohol dočítať, rieši až keď zažne spôsobovať problémy, napr. bolesť. Vtedy je nutné vyhľadať lekára a podľa doporučenia lekára sa obvykle vykoná operácie a ich odstránenie. Varikokéla sa nezvykne zvrhnúť na rakovinu, ale ak sa včas a adekvátne nerieši môže spôsobiť až neplodnosť, to asi nechcete.

Komentáře uživatelů ...

11. 5. 2010 19:36:04
Zajděte si určitě k lékaři. Varikokela by neměla způsobovat rakovinu, může ale způsobovat bolesti, nebo vůbec ne. Následkem bývá hlavně snížení plodnosti či neplodnost. Lékař by měl vyloučit, že nemáte jinou chorobu a potvrdit diagnozu. Vedle varikokely můžete mít bulku na varleti, nebo kýlu. Je možné, že vás urolog pošle ještě na chirurgické vyšetření. Při bolestech břicha obecně neváhejte a jděte do nemocnice.
3. 6. 2010 19:28:40
a amte deti?
16. 9. 2010 21:51:12
Dobrý den,jsem cca 3 roky po operaci varikokély.Po pooperačních problémech se vše uklidnilo,opuch zmizel a já myslel že vše bude jak má být.Ale v poslednich dvou letech pozoruji,že moje levé varle je nezvykle velké,ale nejsou videt žíly jako předtím. Po svém povrchu má také různou tvrdost.Problémy s erekcí nemám absolutně žádné,s plodností netuším.POradte mi co mám delat dekuji...
12. 4. 2011 20:35:35
To je jasné, chce to SONO scrota s doplerem.

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot