11554  13. 5. 2010 20:10:52

Obriezka a problémy s močením

Dobrý deň,
rad by som vas poziadal o radu. O mesiac som objednany na obriezku s tym, ze sa mam dostavit na prijem rano o 7:00 a zakrok je naplanovany priblizne na 11:00. Pri nervozite mam vsak problem s mocenim. Ked som nervozny tak to proste nejde. Aj ked sa snazim tlacit, nepodari sa mi to. Kedze od prijmu az do zakroku su to styri hodiny, chcem sa spytat ako je mozne postupovat. Konkretne by ma zaujimalo ci mam poziadat o cievkovanie - co sa mi zda asi najvhodnejsie v mojom pripade. To iste plati aj po zakroku, kedy by som mal v nemocnici lezat az do druheho dna. Myslite si prosim, ze s cievkovanim by v tomto pripade nebol problem? Dakujem za rady.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
No osobne si myslím, pokiaľ sa vám nebude dať vymočiť, tak vás vycievkovať možu bez toho, aby ste tam katéter mal zavedený počas celej operácie. To nie je v tomto prípade nutné. Určite o tom lekára informujte!

Komentáře uživatelů ...

13. 5. 2010 20:57:32
Vidím tu určitý problém. Katetrizace močového měchýře u muže se provádí tak, že předkožka je stažena dozadu. I u velmi malých dětí to musí být, proto se provádí uvolnění předkožky, jen pro tento účel. Pokud u vás předkožka nejde stáhnout, byl by problém. Zeptejte se na toto v nemocnici, budou si s tím vědět rady. Ale musí o tom předem vědět.
13. 5. 2010 23:44:55
Dakujem za reakciu. V mojom pripade je mozne predkozku stiahnut bez problemov, avsak len pokial nemam erekciu. Vtedy ju dokazem stiahnut len s problemami - to je aj dovod, preco mi bola odporucana obriezka. Myslite si prosim, ze v tomto pripade by bolo mozne cievkovanie? Dakujem
14. 5. 2010 7:22:03
Ja by som sa s tým zdôveril doktorovi pri príchode na zákrok. Požiadal by som si nejakú tabletku na ukľudnenie a uvoľnenie. S ňou sa vám to podarí. Cievkovanie nie je príjemné.
14. 5. 2010 10:12:44
Doporučuji snížit příjem tekutin večer před zákrokem a ráno nepít,doma se normálně dle potřeby vymočit,cirkumcize se u dospělých pacientů bez komplikací provádí bez hospitalizace,ambulantně,takže budete mít možnost znovu vykonat potřebu v klidu,příp. v dom. prostředí. Katetrizaci nedoporučuji,jen Vám zákrok prodlouží a znepříjemní
14. 5. 2010 12:31:48
Problém s nemožností močit pod stresem sdělte lékařům. Konkrétně rozhodnou postup. Možná vás pozvou o něco později, nebo dají lék na zklidnění psychiky, doporučí pitný režim atd. Myslím, že to půjde i bez katetrizace. A kdyby byla nutná, tak si s ní poradí.

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot