11738  18. 5. 2010 10:39:16

7. letá dcera masturbuje

Dobrý den,
dnes jsme se dozvěděli ve škole, že naše 7. letá dcera bez jakých koliv zábran masturbuje kdykoliv a kdekoliv. I po upozornění na nevhodnost jejího chování se tento problém stále opakuje. Mohli byste mi prosím poradit jak postupovat , nechtěl bych nějakým nevhodným výchovným zákrokem tento problém ještě vystupňovat.
Děkuji.

PhDr.Ondrejkova   PhDr.Ondrejkova [Psycholog]
Stáva sa to len v škole alebo aj doma? Niekedy stačí ak sa takémuto správaniu prílišne nevenujeme. Ak to dieťa robí, tak mu odtiahneme len ruky a zaneprázdnime niečim iným. Bolo by dobré dcére vysvetliť, že masturbácia nie je vhodná, aby ju človek robil v škole. Môžete zájsť spolu s dcérou za detským psychológom, on by Vám mal vedieť povedať presné postupy, ako riešiť túto situáciu. Osobne však mám vedomosť o tom, že keď sa dieťa pár krát upozorní, ale nevenuje sa mu prílišná pozornosť, tak masturbácia postupne prestane.

Komentáře uživatelů ...

18. 5. 2010 16:56:12
Pokud se malé děti nechávají volně masturbovat, tak to pak ve škole nezvládnou. V první třídě ještě dítě má chování malého dítěte, školu jako školu vnímá jen zčásti. Zákaz nepomůže, dívka masturbuje možná proto, že se nudí nebo je pod stresem. A zároveň jí nedojde, že ve škole to dělat nejde. Učitelka by měla být chápavější a nějakou pomoc sama nabídnout. Dívka to nedělá naschvál, a přísný zákaz není na místě. V tomto věku je lepší děti postupně masturbaci odnaučit. Do puberty není masturbace nutná jako ventil napětí. Masturbují malé dětí, pak bývá typicky přestávka od 6,7 do 10 let. Pak masturbaci děti znova objeví, v souvislosti s nástupem puberty či krátce před ní. Zkuste se to citlivě dceru postupně odnaučit. A paní učitelka by měla mít víc pochopení. Možná by pomohla psychologická poradna. Není dcera školou stresovaná? Psychologické vyšetření by možná prospělo i paní učitelce. Prvňáky nemůže učit mrzutá paní učitelka a má umět tyto věci zvládat sama. Nebo vědět, že to není tak jednoduché a jeden zákaz tu vůbec nis nespraví.
20. 5. 2010 10:42:47
Děkuji za vyčerpávající odpovědi. Takže jsme ve fázi vysvětlování a očekávání jestli to padlo na úrodnou půdu,a na jak dlouho. Dcera ve škole prospívá ,těší se do školy ,nosí jedničky, z toho usuzuji že nejde o školní stres. Má každý den sportovní aktivity 2x v týdnu plavání a 2x házenou. a to by chtěla ještě do tanečků, ale to jsme usoudili,že by bylo už moc aktivit. Takže na nudu ji moc času nezbývá. Doma jsme ji sem tam přistihli při masturbaci, jako že se tlačila na roh stolu,nebo velký cvičící balón. Ale nebylo to tak markantní. Co se týče paní učitelky ,tak se ji musím zastat. Je totiž úplně suprová a děti ji mají moc rády. Asi se to začalo stupňovat tak nás na tento problém upozornila. Snad nás dcera mile překvapí a nebudeme muset navštívit odborníky i když by nám určitě poradili.
8. 2. 2011 22:37:41
Vidím, že v tomto případě, podle vašeho popisu (doba, místo, způsob) nejde ani tak o masturbaci v pravém slova smyslu jako u dětí ve věku, kdy má tato činnost sexuální podtext, nýbrž že dítě má kožní problém. Řeší to třením, či mnutím, což může připomínat masturbaci. Doporučuji návštěvu u pediatra, nebo lépe dermatologa, který zjistí zda se jedná o dráždění nějakou bakteriální, či plísňovou infekcí, nebo jen opruzení z nevhodného prádla. Teprve potom, jestliže vyšetření dermatologa bude bez nálezu navštivte s dceruškou dětského psychologa! Možná, že jsem váš příspěvek v poradně našel moc pozdě a problém už není aktuální. Přesto mi dejte vědět jak jste to vyřešili. Mohlo by to pomoct i jiným rodičům se stejným problémem.
19. 9. 2011 12:06:13
ved nech masturbuje ale doma..tak jej to treba vysvetlit
24. 10. 2011 23:52:19
presne tak!!!!!! prečo by nemohla masturbovat? ved ked chce..robi to preto ze jej to robi dobre! a nemyslim si ze to je nevedome..lebo sa jej tiez ulavi! tak jej to nazakazujte!

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí