11759  18. 5. 2010 16:14:03

Priateľ sa so mnou rozišiel!

Dobrý deň, mám takýto problém, frajer sa so mnou rozišiel pretože mám hroznú povahu, stále sa mi niečo nepáčilo, žiarlila som hrozne, dal mi viacej šanci to zmeniť, len sa mi to nedarilo, no teraz naozaj ma opustil. Hádavali sme sa pre hlúposti. Ja sa chcem zmeniť kvôli nemu, pretože ho naozaj z celej duše milujem a chcem mu dokázať že sa zmením, len neviem ako mu to mám dokázať. Prosím poradte mi ako mam byť taká ako na začiatku vzťahu. Náš vzťah trval 4roky. Ďakujem

PhDr.Ondrejkova   PhDr.Ondrejkova [Psycholog]
Ako máte dokázať partnerovi, že sa zmeníte? No len tak, že sa naozaj zmeníte. Pokiaľ však máte problém so žiarlivosťou, asi to nepôjde len tak ľahko. Nedá sa povedať si, že Vám to už bude od teraz všetko jedno. Odporúčam Vám navštíviť psychoterapeuta. Možno tento vzťah svojou zmenou už nezachránite, ale pre ďalší vzťah môže byť Vaša zmena prospešná.

Komentáře uživatelů ...

18. 5. 2010 16:24:05
Jsem trošku skeptický, svoji povahu člověk nezmění. Ale jde změnit určité chování. Nechte si poradit od blízkých, co vám na vás vadí a zkuste se změnit svoje určité návyky. Vztah asi nezachráníte, pokud půjdete za ním, asi to nebude mít cenu a budete v nevýhodné pozici. Jestli ho ale máte ráda, zkuste to, ale výsledek není zaručený, takže nebuďte zklamaná. Jinak lidí s malichernou a hádavou povahou je spousta. Takže určitě někoho seženete. Muži na povahu tolik nekoukají, aspoň zprvu. V novém či staronovém vztahu se pokoušejte chovat jinak, aby vám vztah vydržel. Rozcházení se je dneska běžné, ve vztazích co trvají to leckdy neklape. Vztah 4 roky, to není tak zlé. Myslím, že na tom nejste tak zle, jak se sama hodnotíte. A určité problémy v oblasti povahy a vztahů, to má každý.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy