11781  18. 5. 2010 21:47:03

Ako mám zachrániť náš vzťah?

Ahoj. Mám 26 rokov a s priatelom sme uz jedenasty rok. Poslednych pat rokov sa tulame po zahranici a momentalne sme treti rok v Anglicku. Od zaciatku sme mali ukazkovy vztah, ktory nam kazdy zavidel, ale posledne roky sa to veľmi zmenilo. Mám pocit, ze nemozem dychat. Nic nekonzultuje so mnou, kupili sme si byt a on to viac konzultoval s rodinou ako so mnou a este my povedal, ze do buducnosti so mnou nerata. V poslednej dobe ma nechava kazdy tyzden, viem, ze nie je stastny a ja tiež nie som, ale ako mam tento vztah zachranit? Milujem ho nadovsetko a neviem si predstavit ani sekundu bez neho. Problem je, ze uz tuzim po dietati a on nechce o tom ani pocut!!! Je o pat rokov starsi. Je vo vsetkom uzasny, pomáha mi, ranajky do postele, spolahlivy, ale uz mu na mne nezalezi, nezaujíma ho moj pohľad na vec a všetko riesi sam. Všetko co poviem je zle, vsetko ho strasne vytoci. Ja uz neviem ako ďalej. Zbláznim sa z tej neistoty. Pre neho aj pre jeho rodinu som nikto, neprivita ma s pusou ani sa neluci s pusou a sex uz nemame a to aj tak vdaka mne. Prosim poradte mi, ja uz neviem ako ďalej. Úplne sme sa stratili jeden druhému!

PhDr.Ondrejkova   PhDr.Ondrejkova [Psycholog]
Neviem ako Vám poradiť. 11rokov je dlhá doba a pokiaľ partneri po tak dlhej dobe neurobia nejaký vážny krok /dieťa, manželstvo/, tak často vzťah akoby strácal svoj zmysel. Prechádza z lásky do akéhosi spolunažívania. Mali by ste sa obaja posadiť a vysvetliť si ako vidíte ďalšiu budúcnosť. Len tak zistíte čo bude nasledovať. Vzťah sa dá zachrániť jedine ak to chcú obaja. Len jeden na lásku nestačí.

Komentáře uživatelů ...

26. 5. 2010 17:26:47
Prosím Vás, chtěla bych se zeptat, mám o 16 let staršího přítele.Je finančně zajištěn, má kariéru za sebou je mu 42 a mě 26. Je na mně hodný ale jakmile se opije tak mi nadavá sprostě, tak trošku ponižuje, jednou mě vyhodil z bytu. Prostě jsem v tu chvili pro něj k ničemu, kolikrát je i opilí hodný, ale až do určité doby. Druhý den mu povím co mi všechno říkal atd... a buď dělá, že si nepamatuje, nebo si opravdu nepamatuje. Málo kdy se mi omluví. Děláme spolu v práci, jsme prostě pořád spolu. Když 1 - 2 do měsíce vyrazím s kamaradkami tak je zle. Pak jsem pro něj děvka apd... dneska mi řekl, že už se za své chování stydí i sám před sebou. Jednou mi řekl, že se chová jak kretén,že si mě nezaslouží. Ale pak je to tu znovu. Myslela jsem, že chlap v tomto věku bude vědět co chce... Nemám se na pár týdnů dnů odstěhovat s pár věcmi k matce? Abych mu dala prostor si vše srovnat v hlavě? jsme spolu 2roky a 4měsíce to už jsem vysadila prášky jelikož jsme chtěli miminko. Ale ta představa? když je opilí. ještě mě neuhodil. nevím zda se může v tomto změnit. třba se už potom ani nevrátí. Přijde mi že si mě vůbec neváží jelikož mam strední školu a sečtělá jak on opravdu nejsem. dekuji monika

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy