11868  20. 5. 2010 19:58:38

Vynechaná tabletka v první den

Dobrý den, brala jsem dvě platíčka Lindynette 20 hned po sobě a pak jsem udělala pauzu, ale zapomněla jsem si vzít 1. tabletku z platíčka (místo 7 dnů 8), zjistila jsem to až po styku s přítelem, to bylo druhý den - vzala jsem si tedy obě tabletky najednou. Teď používáme kondom, v příbalovém letáku psali 14 dní.
Mám v plánu si dělat test. Po 11 dnech od zapomenuté pilulky se u mě objevilo lehké špinění a mám citlivá prsa. Je to z nerovnováhy hormonů z vynechané antikoncepce, nebo se může jednat o těhotenství? Dekuji za odpověď!

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
No ale pauza je 7 dňová a prvú tabletku užívate vlastne na 8 deň. Takže nerozumiem, ako to vlastne je. Takže od vynechania ste si vlastne prvú tabletku vzala až na 9 deň? Ak to bolo od ukončenia užívania na 8 deň, tak ste ju užila správne. Mierne bolesti prsníkov ako aj mierne špinenie, môže byť z toho, že ste brala ATK dva mesiace vkuse a potom ste si urobila pauzu a ak ste skutočne posunula ten deň užitia prvej tabletky, tak aj s tým to mohlo byť spôsobené. Osobne si myslím, že tehotná asi nebudete ale pre pokoj v duši si kľudne test urobte. Najskôr ale 14 dní po styku.

Komentáře uživatelů ...

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky